Zoete lekkernijen

0
30

Zoete lekkernijen, wie houdt er niet van. Van jong tot oud iedereen houdt wel van iets zoetigs als tussendoortje of dessert na je maaltijd. Voor kinderen zijn snoep, drop en spekkies het ultieme zoete genot. Ook veel volwassenen kunnen de verleiding van snoep, drop en gebak maar moeilijk weerstaan. Er is dan ook genoeg verkrijgbaar. We kennen natuurlijk allemaal de snoep en drop speciaalzaken waar van alles te koop is. Maar ook op de markt of in de supermarkt kan je er niet aan voorbij gaan. Ook de beroemde suikerspin op de kermis is een topper die veel kinderharten sneller doet kloppen. Ook echte kermislekkernijen zijn natuurlijk de oliebollen, de suikerwafels en de churros. Ook de chocolade speciaalzaken mogen zich in een grote belangstelling blijven verheugen. Echte handgemaakte bonbons of heerlijke chocolade wordt ook volop verkocht en na één bonbon is het vaak moeilijk om van de tweede af te blijven.

Echte chocolade

Chocolade en bonbons zijn een echte delicatesse. Online is de keuze ook enorm. bonbons bestellen of chocolade bestellen is steeds meer in opkomst. Je kunt natuurlijk lekker chocolade voor je zelf bestellen en thuis laten bezorgen maar je kunt het natuurlijk ook bij iemand laten bezorgen als cadeau of verrassing. Ook steeds meer bedrijven kiezen voor chocolade en bonbons als relatiegeschenk of als waardering voor het personeel. Deze pakketten kunnen heel divers worden samengesteld. Natuurlijk is de basis de traditionele bonbon maar je pakket kan worden uitgebreid met chocofondue, chocobars en nog veel meer. Ook kan je een chocoladepakket samenstellen met een bepaald thema. Of kleine bedankjes laten maken om mee te geven na bijvoorbeeld een huwelijk of na het kraambezoek.

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Voor je zo’n lekker bonbon of lekkere chocoladereep kan eten is er al heel wat aan vooraf gegaan. Chocolade wordt uit de cacaovrucht gemaakt. Cacaovruchten groeien aan de cacaoboom. Deze vruchten worden met de hand geplukt zodra ze rijp zijn. Vervolgens moeten de cacaobonen gedroogd en geroosterd worden. Daarna worden ze fijn vermalen tot cacao massa. Verschillende ingrediënten worden er dan nog toegevoegd afhankelijk van de soort chocolade die gemaakt wordt. Uiteindelijk na nog vele processen zoals verhitten, afkoelen en in vormen gieten is de chocolade klaar om in de winkel verkocht te worden. Je kan het natuurlijk ook eens zelf proberen om chocolade te maken. Ook is het een idee om eens een workshop chocolade maken te volgen zodat je kan zien hoe de experts het doen en het dan vervolgens zelf proberen.