Waarom een auto leasen?

0
81

Als jij er nog niet klaar voor bent om een eigen auto te kopen, kan je er ook voor kiezen om een auto te leasen. Dit is niet zomaar iets wat je zonder nadenken moet doen. Je moet namelijk wel weten wat hierbij komt kijken en waarom het wel waarom het niet prettig is om een auto te leasen. Als je wilt weten waarom je een auto zou moeten leasen, dan ben je op het goede adres. 

 

Wat is een leaseauto en hoe kies je een goed contract?

Als je een auto wilt leasen zijn er verschillende opties. De meesten kiezen voor een nieuwe lease auto. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand en kun je rijden in een gloednieuwe auto. Bij het contract van een lease.auto zit ook de wegenbelasting en de verzekering inbegrepen. 

 

Bij een lease auto heb je zelf de mogelijkheid om aan te geven hoeveel je denkt erin te gaan rijden. Daarnaast kun je ook de contractduur aanpassen. Beide aspecten hebben invloed op de maandelijkse premie. 

 

Wat zijn de redenen om een leaseauto te nemen? 

Je hebt heel veel verschillende redenen om een auto te leasen. Ten eerste zijn de kosten een stuk overzichtelijker. OP de brandstofkosten weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan de auto. Daarnaast is het leasen van een auto erg makkelijk. Het onderhoud zit namelijk al bij de prijs inbegrepen, dus hier hoef jij je geen zorgen over te maken. Een ander groot voordeel is dat je niet in een keer een flink bedrag moet betalen. Je hoeft enkel een klein bedrag aan borg te betalen om in de auto te mogen rijden. 

 

Zakelijk leasen kan erg voordelig zijn toch?

Naast dat je een particuliere auto kan leasen, kan je ook een auto zakelijk leasen. Als een zelfstandig ondernemer zakelijk leasen erg interessant zijn. Erg veel ZZP’ers maken hier dan ook gebruik van. Dit heeft onder andere te maken met dat je de kosten van de auto als aftrekpost kunt gebruiken. Echter, het is wel belangrijk om rekening te houden met dat je maximaal 500 kilometer privé kunt rijden zonder te hoeven bijbetalen.

 

Let goed op waar je het contract afsluit

Er zijn diverse leasemaatschappijen waar je een contract af kunt sluiten. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar op basis van de prijs en service. Lees je daarna in over wat anderen te zeggen hebben over het bedrijf. Maak aan de hand daarvan een goede keuze.