3x tips voor betaalbare zakelijke energie

0
28

Nederlanders staan erom bekend dat ze erg goed weten hoe ze geld moeten besparen, zo ook de ondernemers in ons land. Wanneer je je eigen bedrijf hebt, weet je als geen ander hoeveel geld een bedrijf kan kosten. Denk alleen al aan de huur of de hypotheek van het pand waar je je onderneming in hebt gevestigd. Daarnaast is de zakelijke energierekening een erg hoge kostenpost. Gelukkig kun je op dat laatste onderdeel het één en ander besparen door de juiste tips op te volgen. Wist je bijvoorbeeld dat je met zakelijk energie vergelijken al een heel eind komt? In dit artikel lees je enkele eenvoudige tips waarmee je betaalbare zakelijke energie kunt scoren.

Stap altijd over wanneer dat mogelijk is

Wat veel ondernemers niet weten is dat overstappen van energieleverancier eigenlijk altijd loont. Ieder energiebedrijf in Nederland wil nieuwe klanten trekken – ook wanneer het om zakelijke klanten gaat. Daarom zullen zij altijd stunten met aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen om zo mensen te trekken. Dat betekent dat je gegarandeerd minder zult betalen voor een nieuw zakelijk energiecontract. Het is dus aan te raden om altijd over te stappen op het moment dat dat mag. Veel mensen geloven het allemaal wel en hebben geen tijd of geen zin om de overstap te regelen. Dat is zonde, want overstappen hoeft helemaal niet veel tijd te kosten! Onthoud dat je op deze manier in ieder geval op jaarbasis enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s kunt besparen en je zult het nooit meer vergeten om over te stappen. Dat is dat extra geld immers wel waard. Let wel even op dat je dit alleen doet als het mag. Dat betekent dat je pas kunt overstappen als je opzegtermijn is ingegaan.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Nu je weet dat je na ieder energiecontract moet overstappen om zo de beste energiedeal te krijgen, is het tijd om daarmee te beginnen. Een van de redenen dat menig ondernemer dit niet doet, is omdat ze denken dat het veel tijd kost. Gelukkig is dat allang niet meer het geval. Je kunt vandaag de dag namelijk heel eenvoudig beginnen met energie vergelijken grootzakelijk om zo een aantrekkelijke energiedeal te scoren. Dat doe je met behulp van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar meerdere matches op het gebied van zakelijke energie. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Die gegevens vul je in, net als eventuele extra wensen zoals groene zakelijke energie of een flexibel energiecontract, en de tool doet het zoekwerk. Eenvoudiger kan bijna niet!

Stap altijd op tijd over: check de einddatum

Tot slot is er een aantal data waar je op moet letten om het meest voordelige energiecontract te scoren. Zo is er de opzegtermijn waar je hierboven meer over kon lezen. Iedere energieleverancier hanteert een andere opzegtermijn. Bij de ene kun je binnen 30 dagen voor de einddatum overstappen, terwijl de ander een opzegtermijn van drie maanden hanteert. Controleer de termijn altijd vooraf zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Stap in ieder geval niet te vroeg over, omdat je in dat geval een opzegboete kunt krijgen. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog af had moeten nemen. Zorg ervoor dat je óók niet te laat overstapt; er is dus ook een einddatum waar je rekening mee moet houden. Is die datum toch overschreden? Dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Helaas gebeurt dat nooit tegen aantrekkelijke energietarieven, maar tegen hoge verlengingstarieven waar je in ieder geval altijd te veel geld aan kwijt bent.