Wasmiddelen voor een schone en frisse was

0
701

Kinderen die buiten spelen en van hun kleding een bende maken? Of tijdens het eten dat je per ongeluk soep over je overhemd morst? De wasmachine is niet meer weg te denken uit het huishouden en er zijn dan ook vele middelen om je kleding schoon en fris te houden. Daarnaast kan je je was extra lekker laten ruiken met allerlei geurtjes. In dit artikel lees je over een aantal middelen omtrent de was.

Middelen voor witte was en bonte en gekleurde was

Wasmiddelen voor de witte, bonte en gekleurde was worden het meest gebruikt. Zo vind je in witte wasmiddel optische witmiddelen die het wasgoed witter laten lijken in het daglicht. Dat is uiteindelijk toch wel wat je met je witte kleding wilt. Daarnaast bevat het zuurstofbleekmiddel dat erg goed werkt tegen bijvoorbeeld koffie- en thee vlekken. Bonte- en gekleurde wasmiddelen zijn extra goed voor gekleurde was door de kleurbeschermers. Vaak bevat dit middel ook speciale ingrediënten om het vergrauwen van je kleding te doen tegengaan.

Fijne- en wolwas middelen

Deze wasmiddelen zijn speciale producten voor de fijne en wolwas. Dit soort wasmiddel beschermen deze delicate stoffen extra goed. De meeste wasmachine hebben zelfs een speciaal programma voor fijn en wolwas. Het kan voorkomen dat de wasmachine dit programma niet heeft. Dan is het beste om je fijne was op een lage temperatuur te draaien. Kies daarnaast voor een lage centrifuge om je delicate was een stukje extra te beschermen. Fijn wasmiddel is milder voor je was door het gebrek aan bleekmiddel. Kijk hiervoor altijd even op de verpakking, want niet iedere fijnwasmiddel is hetzelfde. Wolwasmiddelen zijn PH-neutraal en hebben geen enzymen. Dat komt goed uit, want enzymen tasten natuurlijke vezels aan zoals wol en zijde.

Heb je een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt kan je het best kiezen voor speciale wasmiddelen. Deze sensitieve wasmiddelen zijn zonder kleurstoffen en parfums. Daarnaast zijn ze dermatologisch getest en door de keuring heen gekomen. Deze wasmiddelen zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid of pasgeboren baby.

Waarom kiezen voor een wasverzachter?

Natuurlijk gebruik je een wasverzachter om je was lekker te laten ruiken. Maar je hebt meer voordelen bij je wasverzachter. Het maakt de kleding namelijk zachter en aangenamer. Je vermindert de statische elektriciteit van de kleding. Daarnaast beschermt het je kleding. Hoef je minder te strijken doordat de wasverzachter je kleding minder kreukelig maakt. En tot slot zorg je er met wasverzachter voor dat je kleding minder droogtijd nodig heeft. Dat is ook nog eens energiebesparend voor je droger.