Op zoek naar het perfecte trouwpak? Met deze tips slaag je sowieso!

0
704

De trouwdag, voor velen één van de bijzonderste dagen van hun leven. De trouwfoto’s en prachtige herinneringen gaan nog een leven lang mee. Je wilt dan ook goed voor de dag komen op deze speciale dag. Hierbij is het kiezen van het juiste trouwpak van groot belang. Zie jij door de bomen het bos niet meer, of weet je niet waar je moet beginnen? Met de onderstaande tips vind jij je weg naar het ideale trouwpak voor jou! 

 

  1. Het kiezen van de juiste stof en stijl

Wanneer je een trouwpak gaat aanschaffen, is het goed om bij de basis te beginnen; het kiezen van de juiste stof én de stijl die bij jou past. Vindt jouw bruiloft plaats in de herfst of winter? Dan kun je het beste gaan voor een wat donkerder gekleurd pak met een dikkere stof. Voor een bruiloft in de lente of zomer is een pak gemaakt van een ademende stof in een lichte kleur beter geschikt. Bedenk daarnaast welke stijl bij jou past; wil je gaan voor een meer klassiek en chique pak? Wellicht dat een driedelig pak dan goed bij jou past. Wil je gaan voor een meer casual of moderne look? Kijk dan eens naar een mooie pantalon en een meer casual colbert. 

 

  1. Het kiezen van de juiste pasvorm voor jouw lichaam

Je wil er op je trouwdag natuurlijk zeer goed uit zien. Een trouwpak moet dan ook bij uitstek geschikt zijn voor jouw lichaam. Hierbij kan de juiste pasvorm veel voor je doen. Heb je een gespierde of meer brede lichaamsbouw? Kies dan voor een colbert met borstzak. Ben je wat langer en/of slanker? Overweeg dan eens een colbert met schoudervullingen en zakken. Let er verder op dat de mouwen van het jasje niet te ver omhoog kruipen en dat de pantalon ook onderaan goed aansluit op je lichaam. 

 

  1. Het afstemmen van je trouwpak op de kleding van je bruid en het thema van de bruiloft

Op jullie trouwdag is het belangrijk dat je bruid en jij samen als één koppel voor de dag komen. Heb er dus voldoende aandacht voor dat jouw trouwpak past bij haar jurk én bij het thema van jullie bruiloft. Kies voor kleuren die elkaar complementeren, of verwerk de kleur van haar jurk in de kleur van jouw borstzakje. Vraag eventueel een stukje stof van de bruidsjurk mee naar de afspraak voor het aanschaffen van jouw trouwpak. Zo weet je zeker dat jullie ook op de bruiloft perfect met elkaar matchen.