Op deze manier maak je voor weinig geld gebruik van je auto

0
560

De energierekening is voor vele huishoudens tegenwoordig niet meer te betalen. Om nog goed de boodschappen te kunnen doen, is het belangrijk dat er op diverse zaken geld wordt bespaard. Zo is het onder andere zeer verstandig om te kijken naar het gebruik van de auto. De benzineprijzen zijn momenteel namelijk ook erg hoog en hierdoor kost een kort ritje met de auto je al snel tientallen euro’s. In dit artikel geven we tips over hoe jij maandelijks minder geld kwijt bent aan een auto.

 

Een ritje met een auto kost niet alleen benzine!

Een fout die vaak wordt gemaakt wanneer men met de auto gaat reizen, is dat ze enkel de kosten van de benzine rekenen. Echter, wanneer je een rit met een auto maakt, zijn er nog veel meer kosten die om de hoek komen kijken. Zo dien je ook rekening te houden met het onderhouden van je auto, de verzekering, de wegenbelasting en uiteraard de vermindering van de waarde van je auto. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, kom je al snel rond de € 0,40 per kilometer uit. Bedenk voordat je de auto instapt hoeveel geld dat je ongeveer gaat kosten. Je komt er dan al gauw achter dat een kleine rit met een auto toch al snel enkele euro’s kost. Als je de auto elke dag gebruikt voor kleine stukjes, dan ben je hier al snel tientallen euro’s per week voor kwijt. 

 

Verkoop de tweede auto en maak gebruik van een deel auto

Erg veel mensen hebben een tweede auto voor de deur staan. Deze auto wordt grotendeels gebruikt voor onzinnige ritjes. Als je geld wil besparen op je autoritjes, dan zou je deze auto het beste kunnen verkopen. Op het moment dat je wel een tweede auto nodig hebt, dan kun je kiezen voor een auto huren Utrecht. Het grote voordeel van een deelauto waarvan je gebruik kunt maken in Utrecht, is dat je enkel betaalt voor de kilometers en minuten die je rijdt. Je hoeft geen rekening te houden met onderhoud, je niet druk te maken over schades en hoeft ook niet maandelijks geld te betalen voor de wegenbelasting en de verzekering. Een deelauto is daarom voor velen het ideale vervoermiddel. Voordat je besluit om je auto weg te doen, is het verstandig om uit te rekenen wat een auto per maand kost. Wat kost een auto per maand verschilt uiteraard ook per auto. Een nieuwere en een dure auto kost uiteraard meer dan € 0,40 per kilometer. Een oude, kleine en zuinige auto kost over het algemeen een stuk minder dan € 0,40 per kilometer.