Waar moet je op letten als je barkoelkasten gaat aanschaffen?

0
183

Wanneer je een café of een restaurant gaat openen, dan is de kans groot dat je ook barkoelkasten nodig hebt. Deze koelkasten kun je namelijk goed onder een bar plaatsen en biedt ruimte aan tientallen verschillende soorten drankjes. Wanneer je barkoelkasten gaat aanschaffen, dan zijn er bepaalde punten waar je altijd rekening mee moet houden. Als je ervaring hebt met het runnen van een café of een restaurant, dan weet je precies waar je op moet letten, maar wanneer je geen ervaring hebt dan weet je dan niet. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over de punten waar je op moet letten. 

 

Kwaliteit van de barkoelkast 

Een barkoelkast is niet bepaald goedkoop en kost vaak duizenden euro’s. Het is dus erg belangrijk dat je altijd op de kwaliteit van de barkoelkast let. Je kunt beter meer betalen als je van de barkoelkast jaren gebruik kan maken, dan dat je vaker een barkoelkast moet aanschaffen. Je bent dan op langer termijn veel duurder uit en dat is niet de bedoeling. Een barkoelkast van kwaliteit is erg lastig te herkennen aan het uiterlijk, voornamelijk door het grote aanbod. Gelukkig weet je zeker dat je goed zit als je een van de barkoelkasten aanschaft van een bekend merk. 

 

Energieverbruik is belangrijk 

Een van de grootste kostenposten van ieder restaurant en cafe, zijn de energiekosten. Het is dus erg belangrijk dat je op het energieverbruik let van de barkoelkast. Vooral in deze periode is dat erg belangrijk, want we zijn er allemaal bekend mee dat de energiekosten de pan uit rijzen. Dat energieverbruik een van de grootste kostenpost is, is zeker niet vreemd aangezien er in een restaurant of cafe zeer veel apparatuur te vinden is. Aan een barkoelkast kun je niet zien of de barkoelkast energiezuinig is, maar dat kun je wel zien door de energielabel van de barkoelkast te bekijken. 

 

Je hebt meerdere koelkasten nodig 

Het is erg belangrijk om te weten dat wanneer je koelkasten gaat aanschaffen naast barkoelkasten, dat je meerdere koelkasten hebt. Dit is nodig om kruisbesmetting te voorkomen. Kruisbesmetting houdt in dat bacteriën van vlees, groentes besmetten. Dit kan zeer gevaarlijk zijn voor gasten die in jou restaurant komen eten. Wekelijks overlijden er enkele mensen door kruisbesmetting, niet in Nederland maar over de hele wereld. Wees daarom verstandig en schaf altijd meerdere koelkasten aan, zelfs als je daar amper het budget voor hebt.