Houten lamellen verrijken je kamers

0
436

Houten lamellen verrijken jouw kamers. Ze zijn ideaal voor je interieur en zijn eenvoudig te kantelen. Omdat dat deze houten latjes eenvoudig te kantelen zijn bepaal je helemaal zelf de lichtinval en privacy binnen in je ruimte. Je kunt houten lamellen op maat laten maken en zijn dus voor ieder raam geschikt. Je kunt ervan uit gaan dat het je ruimte en mooie en rustieke uitstraling meegeeft. In dit artikel meer over houten lamellen.

 

Houten lamellen die op maat zijn gemaakt

Als je je afvraagt of het mogelijk is om houten lamellen op maat te kunnen maken dan is het antwoord ja. Daardoor kan je voor ieder geschikte plek houten lamellen vinden. De maten die beschikbaar zijn kunnen uitlopen van 240 centimeter breedte tot 270 centimeter in de hoogte. Houten lamellen zijn dus voor iedere raam of deur in je woning geschikt als een soort raambekleding. Houten lamellen kunnen van verschillende soorten hout worden gemaakt zoals lindenhout. Deze houten latjes zijn doorgaan 50 millimeter breed en voorzien van een trekkoord en tuimelkoord. Dit maakt het bedienen van de houten lamellen extra makkelijk en kan je zodoende zelf instellen hoeveel lichtinval je wilt hebben.

 

Kies je voor een ladderband of ladderkoord bij houten lamellen?

Als je besluit houten lamellen te plaatsen heb je de keuze voor een ladderband of ladderkoord. Een ladderkoord is de standaard uitvoering, waarbij de ladderband een meer luxere uitstraling heeft. Besluit je voor een ladderband te gaan dan lopen er aan beide kanten van de houten lamellen een stoffen band van boven naar beneden welke de gaatjes in de lamellen, die de lamellen bij elkaar houdt, bedekt. Zoals gezegd geeft dit een luxere uitstraling. Men noemt het ladderband omdat de houten lamellen het aanzicht krijgen van een ladder.

 

Houten lamellen geven een stukje privacy

Elk latje van de houten lamellen zijn 50 millimeter breed en als geheel sluit het perfect op elkaar aan. Met een eenvoudige bediening bepaal je geheel de sfeer en de privacy in je ruimtes. Wil je veel daglicht hebben dan kun je de houten lamellen openhouden en voor meer privacy is het mogelijk de houten lamellen helemaal te sluiten.

 

Beschikbare kleuren voor houten lamellen

Het mooie van houten lamellen is dat ze doorgaans in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Zo kun je deze raambekleding eenvoudig integreren in je interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart, beige en bruin. Daardoor zit er altijd wel een passende kleur bij die helemaal bij jouw woonstijl past.