Welke soorten steigerbuizen zijn er?

0
422

Als je over steigerbuizen en buiskoppeling praat dan bestaan die al sinds de jaren dertig van vorige eeuw. Toentertijd werden ze voornamelijk toegepast in de landbouw en industrie. Het werd snel bekender door minder arbeidskosten ten opzichte van lassen van stalen constructies. Door deze kostenbesparing genoten steigerbuizen en buiskoppeling een erg gestage groei in de Verenigde Staten, Canada en Europa. In dit artikel wordt er nader gekeken naar de verschillende soorten steigerbuizen.

Waar zie je tegenwoordig steigerbuizen terug?

Vroeger werden steigerbuizen dus voornamelijk industrieel toegepast. Vandaag de dag is dat helemaal veranderd en worden ze gebruikt in allerlei andere toepassingen zoals trappen en hekwerken. En dat niet alleen, want ook meer en meer worden de buizen gebruikt voor interieurs van huizen, winkels, restaurants en hotels. De buitenruimtes mogen niet vergeten worden, want ook daar vind je steigerbuizen en koppelingen terug. Zoals veranda’s, overkappingen en pergola’s. Je kunt wel stellen dat de mogelijkheden bij steigerbuizen oneindig zijn. Maar welke soorten steigerbuis online zijn er beschikbaar?

De aluminium steigerbuis

Ben je op zoek naar een lichte, maar toch sterke steigerbuis dan zijn dikwandige aluminium steigerbuizen een uitstekende keuze. Het materiaal aluminium is namelijk bestand tegen allerlei weersinvloeden en kan je daarom zowel binnen, maar ook buiten gebruiken. Als je deze aluminium buis gaat vergelijken met een stalen buis is het minder sterk. Je ziet aluminium buizen vaak gebruikt worden bij DJ booths, beursstands en spandoekframes.

De zwarte steigerbuis

Kies je voor de steigerbuis zwart dan geef je je interieur een strakke en moderne look mee. Steigerbuizen zijn dus heel erg geschikt voor binnenshuis. Je gebruikt ze bijvoorbeeld voor meubels zoals tafels en kasten. Maar ook voor verlichting kan je zwarte steigerbuizen goed gebruiken. De meeste steigerbuizen in deze categorie hebben een krasvrije coating en zijn duurzaam.

De stalen steigerbuis

Stalen steigerbuizen zijn dikwandige steigerbuizen die ook nog eens gegalvaniseerd zijn. Dat betekent dat deze buizen bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden, waardoor je ze net zoals de aluminium steigerbuis zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Je kunt met stalen buizen er vanuit gaan dat ze krachtig zijn en zware gewichten aankunnen. Stalen steigerbuizen zie je vaak terug bij hekwerken, tuinmeubels en stellingen.

Inspiratie opdoen voor je interieur?

Zoals vermeld kan je steigerbuizen ook prima gebruiken voor binnenshuis en voor je interieur. Online zijn er genoeg websites te vinden die je doen laten inspireren met veel foto’s. Handig voor als je steigerbuizen wilt verwerken in bijvoorbeeld je woonkamer.