Help, slaapproblemen!

0
375

Je hoort het steeds vaker, mensen die klagen over de nachtrust die ze hebben gehad. Ik lees het steeds vaker online, en wil met deze blog een paar tips geven. Met de juiste combinatie van lakens en kussen, zul je slapen als een baby. Maar hoe krijg je dit? Om dit te krijgen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw slaapcomfort en kwaliteit te verbeteren. Hier zijn een paar tips om beter te slapen met rugklachten.

Het gebruik van een topper

Gebruik een zachter element op je bed. Een extra laag of schuim matras topper maakt uw bed meer ondersteunend en comfortabel. Wanneer uw lichaamsgewicht op een vast oppervlak drukt, biedt deze een natuurlijk ondersteuningssysteem voor de wervelkolom en kan deze vele gemeenschappelijke rugklachten doen verlichten. Als je 's nachts een moeilijke tijd in bed hebt, kan een solide boxspring je helpen in het diepste deel van het slaapcyclus te blijven, wat cruciaal is voor een rustgevende slaap.

Kussens en lakens

Houd kussens plat op je matras. Wanneer je kussens plat op je bed liggen, heeft je kussen en minder de neiging om terug te rollen. Dit helpt u de juiste hoeveelheid steun te krijgen, wat resulteert in een rustgevende slaap en een betere nachtrust. Gebruik hoge kussens om je hoofd hoger neer te zetten. Als je in bed bent met lage kussens met lage gesteunde kussens die overal naden hebben, kan het het moeilijk maken om comfortabel te worden. Gebruik in plaats daarvan grote kussens bovenop je lage rug om je gewicht gelijkmatig verdeeld te houden. Een veelvoorkomende klacht van degenen die lijden aan rugpijn is dat hun kussens wegrollen tijdens de slaap. 

Om dit te vermijden, gebruikt u een stevige matras en een hoogwaardig kussen. Kies er een die is gebouwd om inkepingen weerstand te bieden en dat is beoordeeld voor uw gewicht en grootte. Het is belangrijk om een matras te kiezen die geschikt is voor je rug. Als je meerdere modellen hebt geprobeerd, zoek dan een die geschikt is voor je lichaamstype en de gezondheid van de rug. Zoek naar lakens die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. U wilt dat uw beddengoed zo comfortabel mogelijk is. Goedkope lakens hebben vaak naden die over het bed lopen die voor sommige mensen ongemakkelijke slaap kunnen maken. De lakens moeten grofweg een centimeter dik zijn, met zo min mogelijk naden. 

Steviger matras

Controleer altijd uw matras op stevigheid. Soms kan een te zacht matras leiden tot rugklachten. Denk dan bijvoorbeeld over een medisch matras. Na verloop van tijd hebben mensen die last hebben van rugpijn hebben de neiging om verkleurde aderen rond hun nek en zelfs hun gezicht te ontwikkelen. Hoogwaardige kussens en matrassen kunnen helpen dit te voorkomen door u de steun en troost te geven die u moet slapen op een ondersteunend matras oppervlak. Zorg ervoor dat u een matras kiest die beoordeeld is voor uw gewicht en voldoende steun heeft om u en uw rug blij te houden. Als je niet genoeg slaap krijgt, compenseert je lichaam door meer stress op je rug te leggen. Dit veroorzaakt rugpijn, slechte houding en pijnlijke spieren.