De beste hondenbrokken voor jouw viervoeter

0
702

Heb jij een viervoeter of krijg je binnenkort een viervoeter in huis? Dan is het slim om te kijken wat er allemaal nodig is voor jouw nieuwe hond. Wanneer je een hond in huis neemt, haal je niet alleen de hond zelf in huis maar komen er ook een aantal dingen kijken die nodig zijn om je hond goed te kunnen verzorgen en waardoor je hond ook plezier heeft om bij jou te kunnen wonen. Het is daarnaast belangrijk dat je viervoeter gezond eet en genoeg drinkt. Het eten en drinken kunnen veel invloed hebben op bijvoorbeeld de gezondheid van het lichaam van de viervoeter maar ook op de vacht. In deze blog bespreken we een aantal belangrijk zaken die van belang zijn wanneer je opzoek gaat naar hondenbrokken. Hondenbrokken zijn er namelijk in allerlei soorten en voor verschillende leeftijden. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder, zodat ook jouw viervoeter het juiste voedsel binnenkrijgt.

De leeftijd is belangrijk

Wanneer je opzoek gaat naar hondenbroeken zal je al snel merken dat veel hondenvoer is afgestemd op de leeftijd van jouw viervoeter. Vaak kan je een verdeling maken in hondenbrokken tot 1 jaar, van 1 tot 3 en van 3 tot ouder. Hierin worden ook vaak de termen ‘puppy/junior/adult/senior’ gemaakt. Daarnaast is het slim om te kijken naar hoeveel voer je trouwe viervoeter nodig heeft en hoe vaak op de dag. Dit is vaak volledig afhankelijk van het soort ras van je hond.

Droog en natvoer

Hondenbrokken zijn vaak te onderscheiden in droog en natvoer. Het grote verschil tussen droog en natvoet is dat droogvoer als snel veel energie geeft. Daarom hoef je bij droogvoer minder grote porties te geven dan bij natvoer. Dit komt omdat er in natvoer veel vocht bij zit waardoor je dus meer kan geven zonder dat je viervoeter direct heel veel eten binnenkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat jouw hond lekker vindt of waar jouw hond tegen kan. Sommige honden laten duidelijk een voorkeur merken!

Biologische hondenvoer

Wil je graag dat het voer voor jouw trouwe viervoeter biologisch wordt gemaakt? Dat kan! Tegenwoordig worden ook hondenbrokken steeds milieuvriendelijker gemaakt. Daarnaast worden en geen chemische middelen gebruikt om bijvoorbeeld de brokken langer goed te houden. Hierdoor weet je zeker dat het voer dat je koop echt biologische is en beter voor de wereld. Daarnaast wordt hierbij ook altijd gekeken naar de omstandigheden waarin het verbouwd wordt.