Alles wat je moet weten over Ethereum

0
477

Het fenomeen cryptocurrency zal je vast niet onbekend in de oren klinken. Hoewel de eerste cryptomunt, de Bitcoin, al in 2009 op de markt werd gebracht, kwam het pas in 2017 groots in het nieuws. Toen bleek namelijk dat de waarde was vertienvoudigd. En met dat gegeven groeide de markt van de cryptocurrency en kwamen er veel verschillende munten bij. Zo ook Ethereum. Ethereum is aan een grote opmars begonnen en is inmiddels een van de bekendste zogenoemde altcoins op dit moment. Ben jij geïnteresseerd in het kopen van een alctoin zoals Ethereum of wil je hier gewoon meer over te weten komen, dan lees je in dit artikel alles wat je moet weten over deze cryptomunt.

Wat is Ethereum

Na de bitcoin heeft Ethereum het grootste marktaandeel op dit moment. Ethereum valt onder de altcoins. Dit staat voor alle cryptocurrency die na de het succes van de Bitcoin op de markt werden gebracht. Ehtereum is een gedecentraliseerd platform, gebaseerd op blockchaintechnologie, waarmee transacties van geld of documenten kunnen plaatsvinden. Blockchain is een term voor de technologie die wordt gebruikt om data op de meest veilige en efficiënte manier op te slaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een database waarin de gegevens worden opgeslagen. Deze gegevens kunnen onder andere transacties zijn die met de verschillende soorten cryptomunten worden uitgevoerd. De transacties kunnen digitaal ondertekend worden door beide partijen, zonder dat daar een derde partij voor nodig is. Ethereum is dus een gedecentraliseerd platform met veel potentie. De token die aan Ehereum is gekoppeld, is de Ether. Andere partijen betalen Ethers voor transactiekosten en diensten op het Ethereumnetwerk.

Ethereum 2.0

De op één na grootste cryptomunt krijgt binnenkort een aantal upgrades die de mogelijk effect hebben op de prijs van de munt. Ethereum 2.0 is een upgrade van het huidige Ethereum en bestaat uit een aantal kleinere updates die tussen 2020 en 2022 al zijn doorgevoerd, of nog worden gepubliceerd. De verwachting voor Ethereum in 2022 is dan ook dat de waarde van de munt stijgt door de verschillende upgrades. Hoewel de prijs van Ethereum de neiging heeft om te stijgen en te dalen gelijktijdig, of net nadat de Bitcoin dat heeft gedaan, is de munt zeker niet afhankelijk van Bitcoin. En dat zal blijken uit de Ethereum 2.0, dat jouw crypto strategie wellicht een nieuwe koers laat varen. Het is dan ook niet vreemd dat sommige Ethereum houders al staken op het testnet. Dit houdt in dat zij als investeerders cryptomunten aankopen en deze in een Wallet vasthouden voor een bepaalde periode. Over dit bedrag ontvangen zij een vaste rente. Geïnteresseerd in het kopen van Ethereum? Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over deze cryptocurrency en stap in deze bijzondere wereld!