Welke vormen van shortlease zijn er?

0
244

Het kan soms handig zijn om een auto te huren voor een kortere tijd. Dit is mogelijk om te doen in de vorm van shortlease. Hierbij is het namelijk mogelijk om een auto te leasen vanaf één maand. Er zijn echter twee vormen van shortlease waar je gebruik van kunt maken. Deze kunnen handig zijn als je voor een korte tijd een auto nodig hebt.

Zakelijk shortlease

Shortlease is zakelijk te doen. Dit houdt in dat het mogelijk is om via je bedrijf een auto voor een korte tijd te huren. Er zitten een aantal voordelen aan shortlease zakelijk. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan shortlease zakelijk. Dit heeft een aantal redenen.

De voordelen van shortlease zakelijk zijn dat je er minder voor hoeft te betalen. Dit komt omdat de lease via het bedrijf waar je werkt geregeld wordt. Deze betaalt hier dan ook bijna alles van.

Op het moment dat je ook voor privégebruik een auto wilt gebruiken, is zakelijke shortlease echter niet zo’n goede optie. Dit komt omdat je hierbij te maken krijgt met bijtelling. Bijtelling is een soort belasting over een auto. De belastingdienst ziet een zakelijk leaseauto namelijk als een inkomen.

Private shortlease

Private shortlease of shortlease prive is een manier om zonder bedrijf voor een kort tijd een auto te huren. Hierbij betaal je iets meer, maar heb je nooit te maken met bijtellingen of andere gekke kosten. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Shortlease privé is in de meeste gevallen het voordeligst als je de auto alleen maar gaat gebruiken voor het eigen gebruik.

Shortlease privé is handig om gebruik van te maken. Dit komt omdat het hierdoor mogelijk is om een mooie auto te huren voor een korte tijd. Hierbij hoef je niet perse erg veel geld kwijt te zijn. Hierdoor is voor iedereen private shortlease eigenlijk wel een optie om voor te gaan.

Omdat je voor een korte periode de auto leaset, ben je hier in verhouding wel iets meer geld aan kwijt dan bij een normale leaseauto. Dit komt omdat je voor een korte tijd leaset. Dit kost voor het bedrijf dat de auto uit huurt ook een stuk meer moet doen. In sommige gevallen is het echter ook zo dat dit een stuk voordeliger is dan het normale leasen. Echter is dit iets waar je zelf naar moet kijken om er zeker van te zijn dat jouw keuze aansluit bij hetgeen wat je wilt.