Dit is wat je moet weten over bitcoins

0
405

Het is een onderwerp dat steeds populairder op; bitcoins. Je hebt er wellicht al wel eens van gehoord, maar weet niet precies wat het inhoudt. Dat is logisch. Hier kun je lezen over alles wat je moet weten van bitcoins. Wat zijn de voordelen?

Voordelen van bitcoins

Er zijn een aantal voordelen van bitcoins, namelijk:

Het eerste en grootste voordeel van een bitcoins is toegankelijkheid. Je kunt met bitcoins geld aan iemand betalen of geld ontvangen zonder dat er een derde partij tussenkomt, zoals banken. Echter is het wel zo dat een bitcoin een onstabiele waarde heeft.

Ten tweede liggen de transactiekosten voor digitale valuta laag. Hierdoor is het ook interessanter om op die manier internationale transacties te voldoen. Alle betalingen gaan ook digitaal, wat veel sneller gaat. Zelfs wanneer dit naar iemand in het buitenland gaat. Met een vingerknip is het aan de andere kant of in een ander continent.

Ten derde zal de waarde van bitcoins momenteel stijgen. Dit komt doordat in de corona tijd mensen over de hele wereld op zoek zijn naar een plek waar ze hun geld kunnen investeren. Een van die manieren werd geld investeren in bitcoins. Hierdoor zal de waarde van bitcoins stijgen. Echter zullen hierdoor de prijs van bitcoins een stuk hoger gaan liggen.

Als laatste kun je de digitale wallet met bitcoins overal mee naartoe nemen. Jij bent de enige eigenaar wanneer je bitcoins hebt gekocht. Ook kun je op vele plekken met bitcoins betalen.

Kopen van bitcoins

Er zijn verschillende manieren waarop je bitcoins kan kopen. De gemakkelijkste manier is om bitcoins te kopen via online wisselkantoor. Hierbij kun je namelijk op een gebruiksvriendelijke manier bitcoin kopen en verkopen met bijvoorbeeld iDeal. Ook is er een gemakkelijke verificatie bij deze manier van bitcoins kopen. Hierdoor kun jij binnen no-time het geld bezitten en dat is natuurlijk erg prettig.

Bovendien kun je ook bitcoins kopen bij exchange. Dit wordt ook wel een ruilbeurs genoemd. Bij een ruilbeurs kun je in contact komen met verkopers waarvan je bitcoins kopen kunt. Echter wil het wisselkantoor wel betaald worden voor hun services, maar je kunt bij dit alternatief op minder kosten rekenen.

Als laatste kun je ook bitcoins kopen op online marktplaatsen. Hier kun je rechtstreeks van iemand bitcoins kopen. Je hoeft geen rekening te houden met registraties en verificaties. Je bent bij het bitcoins kopen op deze manier ook een stuk anoniemer. Wel zullen de kosten hiervan hoger zijn dan wanneer je het bij een ruilbeurs of een wisselkantoor koopt.