Uitgaan, pas op je portemonnee

0
628

Nu de coronapandemie weer op zijn retour is, of we in ieder geval niet meer in een lockdown zitten (mogelijk komt er weer eentje in de herfst), kunnen we weer massaal uitgaan. Zowel naar kroegjes als naar festivals. En dat is natuurlijk erg gezellig, lekker met vrienden van drinken en bijkletsen. En nu zijn er veel jongeren die de inhaalslag maken nu de lockdown voorbij is dus veel en vaak alcohol bestellen. Maar de euro is helaas niet zo veel meer waard, dus het geld vliegt je zak uit. Pas dus op voor financiële problemen als je veel en vaak uitgaat. Het is goedkoper om bij vrienden thuis te borrelen, want dan ben je lang zoveel geld niet kwijt. Tevens is het ook zaak dat je niet te vaak een kater krijgt, want dat is natuurlijk niet wat je wilt. Helemaal niet als je de volgende dag nog moet studeren.

Van welke alcoholische drankjes krijg je de ergste kater?

Nu zijn er een aantal drankjes waar je best een flinke kater van krijgt dus die kun je beter mijden. De eerste is Limoncello (vergelijkbaar met citroenbrandewijn); in een fles van deze drank zit wel 30 procent alcohol! Een andere drank waar je een flinke kater van krijgt is Tequila (dit is een zoetsmakende drank). Het  alcoholpercentage daarvan is 35 tot 60 procent. Gelukkig zijn er genoeg andere opties om te drinken. Er hoeft ook niet per se alcohol in te zitten. Mocht je nu merken dat je zelf steeds meer en vaker alcohol bestelt, je hierdoor mogelijk financiële problemen ontwikkelt en steeds vaker een kater hebt kan het zijn dat je een alcoholverslaving aan het ontwikkelen bent. Dan is het zaak hulp te zoeken. Een behandeling alcoholverslaving is niet iets om je voor te schamen. Professionals kunnen je helpen met een behandeling alcoholverslaving zodat je jouw leven weer een positieve wending geeft. 

Leuke uitgaanstips in België

En uiteraard zijn er veel leuke uitgaansgelegenheden in België, hierbij enkele tips. Uitgaan overdag is ook een goed idee, om de verleiding te weerstaan van het drinken van alcohol. Ga bijvoorbeeld naar een leuk restaurantje of cafeetje in het bruisende Gent. Of doe een lekker drankje in Leuven (kan ook alcoholvrij zijn). Wil je totaal iets anders? Maak eens een mooie wandeling door Antwerpen, en bezoek gelijk de Vogeltjesmarkt waar je allerlei koopjes op de kop kunt tikken. Er zijn ook diverse kastelen die je kunt bezoeken zoals het Kasteel van Franchimont in Luik of het kasteel van Freÿr in Namen. Uiteraard kun je ook een mooi natuurgebied opzoeken om even helemaal tot jezelf te komen. Dat is weer eens iets anders dan een drukke kroeg. Denk aan Sonian Forest, de Hoge Venen of het Minnewater Lake. Er is genoeg te doen en te zien in België en zeker voor ieder wat wils. Ook toeristen bezoeken België graag!