Geen auto voor de deur? Dit zijn je opties!

0
818

Je zit op de bank en komt tot de conclusie dat het inmiddels alweer langer dan een jaar geleden is dat je voor het laatst een weekendje weg bent gegaan. Het liefst zou je op korte termijn met je gezin op pad willen. Echter, er is één probleem en dat is dat je geen auto voor de deur hebt staan. Gelukkig hoeft dit probleem geen probleem meer te vormen en heb je verschillende opties om toch bij een leuke vakantiebestemming aan te komen.

 

Het openbaar vervoer

Het is natuurlijk zinloos om een auto te kopen voor alleen een weekendje weg. Een optie waar je in die situatie beter voor zou kunnen kiezen, is het openbaar vervoer. Kijk of er een leuke vakantiebestemming is die goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Zoek vervolgens uit wat het ongeveer kost om met de trein, bus, tram en eventueel taxi bij je vakantiebestemming uit te komen. Denk vervolgens zelf na of dit het geld waard is of dat je liever doorzoekt naar een andere optie. 

 

Een auto huren

Mocht je er niet op zitten te wachten om met het hele gezin een reis te maken met het openbaar vervoer, maar wil je wel graag dat het weekendje weg door kan gaan? Dan zou je eventueel kunnen kijken naar wat een auto huren voor een weekend ongeveer kost. Naast dat je bij een lokaal autoverhuurbedrijf een offerte aan kunt vragen, kun je eventueel ook kijken naar een auto van Greenwheels. Bij Greenwheels kun je namelijk wanneer je maar wilt goedkoop een auto huren. Greenwheels heeft in meerdere steden diverse auto's staan en via de app kom je er snel achter waar er dichtbij jou een auto vrij is. 

Kan je een auto van Greenwheels alleen huren voor een langere periode?

Een auto van Greenwheels hoef je niet per se voor een heel weekend te huren. Sterker nog, het bedrijf streeft ernaar om de straten rustiger te houden en biedt mensen de optie om heel kort gebruik te maken van een leenauto. Je kunt een auto van Greenwheels dus huren voor een weekend, maar eventueel ook voor een paar uur. Helaas zit Greenwheels nog niet in elke stad gevestigd. Het kan in sommige gevallen dus nodig zijn om eerst met de trein naar de dichtsbijzijnde ov auto te reizen. Om te voorkomen dat de auto weg is voordat jij hem kan gebruiken, kun je via de app de auto alvast reserveren. Na het weekendje weg plaats je de auto weer op dezelfde plek terug.