Verhuizen? Met deze tips verloopt het soepel en stressvrij

0
426

Het maakt niet uit hoeveel je van je huidige huis houdt, er komt een moment dat er verandering nodig is. Misschien groeit je gezin en heb je meer ruimte nodig, of misschien ben je gewoon toe aan een nieuw avontuur. Wat de reden ook is, verhuizen naar een nieuwe woning kan een spannende maar ontmoedigende taak zijn. De sleutel tot het soepel laten verlopen van het proces is een zorgvuldige planning en organisatie. Hoewel het zeker leuk is om je nieuwe huis voor te stellen vol met al je bezittingen, kan het daadwerkelijke proces van inpakken en verhuizen ongelooflijk stressvol zijn. Met de juiste planning en voorbereiding kun je de verhuizing naar een nieuwe woning echter snel en soepel laten verlopen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Maak een planning

Begin eerst met het opruimen van je huidige woning. Dit maakt het inpakken veel gemakkelijker en minder overweldigend. Een opgeruimde ruimte creëert namelijk meer rust en geeft overzicht. Als het om je heen ook nog eens een bende is, dan kan het proces van inpakken onnodig nog stressvoller zijn dan het al is. Maak vervolgens een plan voor wat er wanneer moet gebeuren. Deel de verhuizing op in kleinere taken die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd, zoals het inpakken van één kamer per keer of het ordenen van dozen op type spullen. Het inpakken van al je bezittingen is niet in een dag gedaan, dus maak hier echt tijd voor en trek er meerdere dagen voor uit. Zo geef je jezelf de ruimte en flexibiliteit om het rustig aan te kunnen doen en niet in tijdnood te komen.

Verdeel alle spullen in specifieke dozen

Als je per kamer alle spullen inpakt, dan is het een stuk gemakkelijker om in het nieuwe huis tijdens het uitpakken alles op de juiste plek te zetten, zonder dat je hoeft te zoeken. Begin bijvoorbeeld met het inpakken van de woonkamer, en zet duidelijk op de dozen wat er in zit. Bijvoorbeeld boeken, of oude platen. Of speelgoed van de kinderen. Als je de keuken inpakt, zorg er dan voor dat je al het servies goed beschermd inpakt, zodat het tijdens de verhuizing niet breekt. Zet duidelijk op de dozen waar fragiele spullen in zitten, zodat iedereen weet dat deze dozen met extra aandacht en voorzichtigheid moeten worden verplaatst.

Verhuizen doe je liever niet alleen

Een verhuizing is niet niets, en doe je dan ook liever niet alleen. Je kunt het samen met je gezin doen, maar je kunt ook de hulp van andere familieleden of vrienden inschakelen. Heb je liever dat het echt vlot gaat en de hulp inschakelen van mensen die verstand hebben van verhuizingen? Dan kun je ook een verhuisbedrijf inhuren om de verhuizing voor je te doen. Overal in Nederland vind je verschillende bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf Den Haag inschakelen voor verhuizingen in die regio. Ook kun je kijken naar een verhuisbedrijf met opslag, waar je tijdelijk spullen kunt opslaan voordat ze naar de nieuwe woning gebracht worden. Je kunt heel veel afspreken met een verhuisbedrijf, zij zullen ervoor zorgen dat je verhuizing soepel en stressvrij verloopt!