Je huis zomer-ready maken

0
406

De tuin is het plekje waar je even heerlijk in ontspanning komt na een lange dag op kantoor of school, met name in de zomer. Een biertje, wijntje, cocktail of een ijsje erbij en genieten maar. Dit heb je helemaal verdiend natuurlijk, maar je kunt het nog beter maken. Hoe je dit precies beter kunt maken, lees je in deze blog. Na het lezen van deze blog is je huis helemaal zomer-ready.

Rolluiken

Allereerst moet je rolluiken hebben. Deze pareltjes maken je huis zo dat je geen last hebt van de vroege zonnestralen ‘s morgens vroeg, je de buurtgenoten met hun grasmaaier niet hoort en de hitte een beetje buiten houdt. Ideaal voor de zomer, maar ook in de winter kun je er natuurlijk van genieten. 

Terras

Het verbaast mensen altijd hoeveel vuil zich in de winter kan ophopen op een terras of veranda. Geef je terras een flinke opfrisbeurt en was het daarna af met heet zeepwater of een hogedrukreiniger, als je die hebt. Vergeet niet na te spoelen met schoon water, om gladde oppervlakken te voorkomen. Neem gelijk ook even je tuinset mee en je bent helemaal schoon! Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Barbecue

Ja, het is een taakje dat we allemaal graag haten, maar de barbecue moeten schoonmaken wanneer je net aan het koken wilde beginnen is nog erger. Gebruik een staalborstel om aangebrand voedsel van de metalen rekken te halen, en was het geheel dan met heet water. Als je een hogedrukreiniger hebt, kan je die ook gebruiken om het vuil weg te blazen, probeer dit echter niet op een gasbarbecue. Wanneer je je barbecue weer gebruikt, maak er dan een gewoonte van om het rooster in te wrijven met plantaardige olie voordat je begint te koken. Zo maak je het schoonmaken een heel stuk makkelijker.

Tuinieren

Ja, we weten het, onkruid wieden is waarschijnlijk het saaiste werk (vooral voor degenen onder jullie die geen groene vingers hebben), maar helaas is het een must als je je tuin klaar wilt maken voor de zomer. Trek onkruid uit je gazon of tussen de scheuren van je terras of stoeptegels. Om te voorkomen dat er nog meer onkruid opduikt, kun je een fles onkruidverdelger kopen bij je plaatselijke tuinwinkel. Naast onkruid vind je ook ongedierte dat je tuin kan ruïneren, zoals naaktslakken. Slakken uit je tuin verwijderen is een andere must, want ze kunnen je bloemen opeten en een ravage aanrichten.