Investeren in vastgoed en het beheer uitbesteden

0
493

Beleggen kan op veel verschillende manieren en vastgoed is daar een van de bekendste en populairste van. Huizen verhuren is een manier om relatief snel kapitaal op te bouwen, om vervolgens meer te kunnen investeren. Maar daarbij moet gezegd worden, zo makkelijk als een huis kopen en verhuren is het niet. Er komt een hoop bij kijken en er staat vaak veel op het spel, je hebt te maken met huurcontracten, huurders en wanneer er iets aan het huis moet gebeuren is dat eigen verantwoordelijkheid. Maar zeker met een starterskapitaal kan het investeren in vastgoed een hele goede manier zijn om je kapitaal nog verder te vergroten.

Vast maandelijks inkomen

Het grootste voordeel van het investeren vastgoed is het hoge rendement. Je krijgt er binnen het kader van beleggen relatief veel voor terug en de zekerheid is ook een stuk groter dan bij andere aandelen, immers zorg je met het verhuren van een woning voor een vast bedrag dat per maand bij je terug komt, waar je op lange termijn eigenlijk alleen nog maar de voordelen van kan zien. Daarbij komt dat de grond waar je op verhuurt in de meeste gevallen meer waard wordt, zeker met monumentale panden is dit het geval. Dus het kapitaal dat je bezit wordt meer waard over de jaren, en dat komt dus nog bovenop het vaste maandelijkse bedrag dat je int.

Beheer

Bij het verhuren van een woning is het beheer een van de belangrijkste aspecten die ervoor moeten zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Als investeerder kun je ervoor kiezen om dit beheer uit te besteden: sterker nog, dit is erg aan te raden. Je moet het zien als een investering binnen de investering. Wanneer je zeker bent van dat het beheer op een professionele manier wordt aangepakt, kun je merken dat je vooral in de gaten moet houden of het wel of niet voordelig voor jezelf blijft om het vastgoed aan te houden. Een woning verhuren en het beheer uit laten besteden betekent dat het beheer zorgt dat alle contracten op orde zijn, dat het geld binnenkomt, en dat alle technische zaken geregeld worden.

Bewoners

Om het allemaal in goede lijnen te kunnen laten lopen, doe je er verstandig aan de bewoners te laten kiezen door het beheer dat je uit handen hebt gegeven. De meeste beheerbedrijven met veel ervaring hebben een netwerk waarvan ze gebruik kunnen maken om contracten aan te gaan met betrouwbare bewoners.