Het belang van gevel renovatie

0
505

Het is belangrijk om tijdig onderhoud uit te voeren aan je gevel. Wanneer de voegen van je huis of pand in een slechte staat zijn kan namelijk vocht naar binnen trekken. Om problemen met vocht te voorkomen of te behandelen is het mogelijk om de gevel aan te pakken. Je kunt de voegen opnieuw laten voegen. Het renoveren van voegen zorgt ervoor dat de muur beter beschermd is.

Achterstallig onderhoud zorgt dus voor vochtproblemen en is niet goed voor de structuur en stabiliteit van de gevel. Je kunt daarom ook kiezen om tijdig een gevel renovatie uit te laten voeren. Door de voegen in goede staat te houden en de muur te impregneren kun je dure onderhoudskosten voorkomen. Gevel renovaties en reparaties kun je bij bedrijven zoals onder meer De Jong Glas en Gevel uit laten voeren.

Mogelijkheden bij gevel renovatie

Wanneer je gaat kijken naar onderhoud van je huis, zal onderscheid gemaakt moeten maken tussen gevel renovaties en gevel onderhoud. Dit is geheel afhankelijk van de staat van je huis of pand. Het tijdig onderhouden van je gevel valt onder gevel onderhoud. Gevel renovatie is noodzakelijk wanneer de voegen van de gevel in slechtere staat zijn. Verschillende ingrepen kunnen worden uitgevoerd om je gevel te kunnen repareren. Bij voegen die zeer oud en slecht onderhouden zijn kun je ervoor kiezen om de gevels opnieuw aan te laten brengen.

Representatief pand via De Jong Glas en Gevel

Het onderhouden van de gevel via De Jong Glas en Gevel heeft meerdere voordelen. Wanneer je voegen opnieuw laat zetten of laat bijwerken zal dit ook ten goede komen voor de uitstraling van het pand. Nieuwe voegen geven een frisse blik. Als je een mooi pand hebt, frisse kozijnen en eventueel gevelbekleding voor je bedrijf kun je alsnog een verouderde indruk maken. Nieuwe gevels zorgen ervoor dat alles er fris en nieuw uitziet.

Duurzaamheid van het pand 

Nieuwe en goed onderhouden voegen dragen ook bij aan de duurzaamheid van je pand. Wanneer je alles goed bijhoudt zullen de onderhoudskosten van het pand lager zijn. De reparaties die door bedrijven als De Jong Glas en Gevel uitgevoerd moeten worden zullen veel kleiner zijn. Wanneer je de staat van de gevel bijhoudt zal er alleen sprake zijn van gevelreiniging en gevelonderhoud. Om de gevel langer mooi te houden is het laten impregneren of hydrofoberen aan te raden. Met deze techniek wordt ervoor gezorgd dat water niet in de gevel kan trekken. Hierdoor wordt schade door water en vorst voorkomen. Met een impregnatielaag houd je tevens schimmels tegen omdat water niet meer door de muur kan trekken.