Het huren van een container voor bedrijfsafval

0
504

Bij een bedrijf hoort naast de productie ook veel afval. En dat afval komt vaak in grote hoeveelheden. Dat moet je allemaal op een verantwoordelijke manier ergens laten. Je wilt natuurlijk niet dat omwonenden last hebben van de geur van jouw bedrijfsafval, of dat er een lelijke hoop vuilniszakken in iedereens zicht ligt. En daarnaast is het belangrijk om het afval goed te scheiden. Papier en plastic door elkaar is echt een no-go. Een goed afvalsysteem is niet zo ingewikkeld of veel werk als het van tevoren misschien lijkt. 

Container regelen

Het is eigenlijk slechts een kwestie van de juiste containers aanschaffen. Je kan makkelijk een vuilcontainer huren. Voor elk soort afval dat je maakt kan je er eentje neerzetten: restafval, papier en karton, glasafval, organisch afval, PMD bedrijfsafval (plastic), en archiefvernietiging. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt, zal je verschillende containers nodig hebben. En je hebt niet van elk soort afval even veel. Gelukkig kan je per container een ander formaat kiezen, van 240 liter tot wel 1100 liter. 

Service

Als je een of meerder containers hebt gehuurd, hoef je vervolgens niet zelf nog allerlei afspraken te maken over het legen van de containers en het ophalen van je afval. Je kan namelijk bij het huren van de container gelijk aangeven hoe vaak je wil dat hij geleegd wordt. Dat kan een keer per vier weken, een keer per twee weken, een keer per week of twee keer per week. Dit in combinatie met het formaat van je container zorgt ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt om je afval kwijt te kunnen, omdat het op tijd wordt opgehaald. Wanneer je deze bestelling plaatst, krijg je daar ook een handige afvalkalender bij zodat je altijd een overzicht hebt van wanneer welk afval wordt opgehaald. 

Vrijheid

Wat ook niet onbelangrijk is, is de flexibiliteit van een gehuurde container. Het kan zijn dat je bedrijf ineens veel meer of minder gaat produceren, en daardoor dus ook ineens veel meer of minder afval produceert. Gelukkig is het huren van een container gewoon maandelijks opzegbaar. Geen jaarcontracten waarmee je in de knoei kan komen dus. Op elk moment kan je besluiten dat je een container niet meer nodig hebt, en dan wordt dat geregeld. 

Alle reden dus om een container te huren voor het ophalen en organiseren van jouw bedrijfsafval. Maak het jezelf makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat alle verschillende soorten afval in de juiste bak terecht komen, en verder wordt alles voor je geregeld!