EPDM dakbedekking kan ook op jouw dak

0
402

Bij huizen is het dak een belangrijk onderdeel. Niet alleen zorgt het dak voor stevigheid bij het gebouw, maar ook kan je dankzij een dak natuurlijk comfortabel en warm leven in de woning. Daken zijn er op veel verschillende soorten gebouwen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een geschikt dak dat past bij het gebouw. Wanneer een dak in elkaar gezet wordt kan er namelijk voor verschillende opties worden gekozen. Uiteraard is het mogelijk om dakpannen op het dak te laten plaatsen, maar dat is zeker niet de enige optie die je hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor dakbedekking. Bij dakbedekking zal er een dunne laag aan materiaal op het dak geplaatst worden. Deze soorten dakbedekking zullen hierdoor voor een stijlvol dak zorgen met een strak design. 

 

Dakbedekking 

Dakbedekking van EPDM is een goede optie om voor te gaan. De dakbedekking van EPDM is namelijk uitermate stevig. Toch zal je bij deze dakbedekking merken dat het slechts een dunne laag is die je op het dak hoeft te plaatsen. Vaak is de EPDM dakbedekking dan ook niet dikker dan slechts een millimeter. Dit zorgt ervoor dat het plaatsen van de dakbedekking zeer simpel gedaan kan worden en makkelijk te onderhouden is. Hoewel de dakbedekking niet een dikke laag op het dak is, zal EPDM er toch voor gaan zorgen dat het gebouw goed beschermd wordt door de dakbedekking. EPDM-dakbedekking kan dan ook tot wel vijftig jaar meegaan. Bovendien is het materiaal van EPDM op een zeer duurzame manier geproduceerd. Daardoor is het mogelijk om de dakbedekking te recyclen, wat weer goed is voor het milieu. 

 

Lijm en kit

Het plaatsen van de dakbedekking is relatief simpel. Je zal slechts lijm en kit nodig gaan hebben om de dakbedekking te plaatsen. Doordat het mogelijk is om de dakbedekking op maat geleverd te krijgen kan je in een korte tijd genieten van jouw nieuwe dakbedekking. De lijm is bovendien op veel verschillende soorten onderlagen te plaatsen. Doordat de lijm zo goed werkt op verschillende materialen, kan je EPDM dakbedekking op diverse soorten gebouwen plaatsen. Zo is het mogelijk om dit te doen bij een woning, schuur, bedrijfspand of een garage. De lijm is namelijk te plaatsen op verschillende soorten hout, beton, zink en metalen. Hierdoor is EPDM lijm een prettige combinatie met jouw nieuwe dakbedekking. De lijm kan je simpel online bestellen, waardoor je binnen een paar dagen al de nieuwe dakbedekking kan gaan leggen.