EPDM als dakbedekking en wat je ervoor nodig hebt

0
545

EPDM, is het een term die je bekend in de oren klinkt? Wellicht heb je de term “EPDM” al een keer voorbij horen komen of het zegt je nog helemaal niks. Je bent in ieder geval opzoek gegaan naar dakbedekking en dat is hoe je dit artikel vond. EPDM heeft dan ook alles te maken met dakbedekking. Dat viel natuurlijk ook al te lezen aan de titel. Lees deze blog in ieder geval vooral verder als je benieuwd bent naar EPDM en kom erachter wat het nu dan precies is. Deze tekst zal beginnen met een korte uitleg over EPDM. Vervolgens zal erop worden ingegaan wat je nodig hebt als je van plan bent dit geweldige materiaal te gaan gebruiken.

Dit is EPDM

Spreken we over EPDM dan hebben we het over een rubberen folie dat als dakbedekking dient voor platte daken. Het wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niks. Het materiaal is duurzaam, kan goed tegen de hitte en ook water schaadt de folie van rubber niet. Onderhoud is bijna niet nodig aangezien groen niet aan rubber kan hechten. Het enige waar je op letten moet is dat je zo nu en dan de bladeren wegveegt.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

EPDM lijm is een onderdeel dat je zeker nodig zult hebben. Met de EPDM lijm maak je het materiaal goed vast. Moet het ook echt EPDM lijm zijn? Ja, dat is wel echt belangrijk. EPDM lijm is speciaal voor het materiaal gemaakt en zal dus het beste werken. Ga dan ook niet aan de slag met andere lijm dan EPDM lijm zelf. Verder is het belangrijk om kit in huis te hebben. Ook materialen voor het aanleggen van een afvoer zijn wel zo fijn om bij de hand te houden. Liever alles direct bij elkaar? Schaf dan een EPDM pakket aan. Hierin vind je alle onderdelen die zojuist benoemd zijn en dat is wel zo prettig.

Je weet nu dat EPDM een rubberen dakbedekking is voor op platte daken. Je hebt kunnen lezen over enkele voordelen. Denk aan de duurzaamheid ervan en het feit dat het rubber goed tegen hitte en water kan. Ook ben je erachter gekomen wat je allemaal nodig hebt als je van plan bent zelf te gaan klussen met dit materiaal. EPDM lijm is belangrijk evenals kit. Verder is het handig om afvoermateriaal aan te schaffen. Een pakket bevat direct alle benodigdheden.