Een warm en luxe welkom

0
594

Als iemand bij je binnenkomt is het meestal de bedoeling dat je diegene een warm welkom geeft, of het moet natuurlijk een ongewenste gast zijn. Buiten die ene uitzondering is het van belang dat je zorgt voor een huiselijke sfeer, luxe, misschien zelfs een persoonlijke binnenkomst. Een van de dingen die iemand als eerste ziet bij het binnentreden van je nederige stulpje is dat stoffen stukje voor je deur. Deze wordt vaak over het hoofd gezien maar is toch van groot belang. Je wilt niet iemand met modderschoenen over je vloer hebben, maar naast de functionaliteit moet hij ook mooi zijn. Hoe kies je nou er nou een?

Functie

Je kunt er eentje aanschaffen puur vanuit het oogpunt om als decoratie te dienen, maar vanzelfsprekend ook vanwege de functie. Je hebt de keuze tussen een droogloopmat, een schoonloopmat, een buitenmat en nog veel meer. Lees je even in in de verschillen tussen de soorten matten en kijk daarna wat past bij je wensen en behoeften. 

Soorten matten

Een droogloopmat spreekt in principe voor zich. Het zorgt ervoor dat degene die binnenkomt zijn schoenen droog zijn. Het neemt dus veel vocht op, en houdt dit vast. Katoen heeft eigenschappen die ervoor zorgen dat dit goed gebeurt. Het is een soepele mat. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Schoonloopmatten nemen minder vocht op, maar hebben een meer schrapend profiel waardoor het vuil beter kan worden gepakt. Het is daarmee een wat stuggere mat dan de droogloopmat. 

Een buitenmat moet goed bestand zijn tegen barre omstandigheden. Hierbij valt te denken aan regen, felle zon, sneeuw, wind en dergelijke. Het moet daarnaast een goede vuilopname hebben en zal om die reden wat stugger zijn. 

Als laatste hebben we nog de borstelmat. De borstelmat werkt van alle matten als de beste vuilverwijderaar. Je legt hem buiten, bij voorkeur naast je deur. De gasten (of jij) kunnen dan hun schoenen langs de borstels schrapen. Omdat de borstels vrij grof zijn nemen ze nauwelijks water op, dus daarna door naar de droogloopmat is aan te raden. 

Stijl

Chique, strak, persoonlijk, het kan allemaal. Het moet natuurlijk wel passen bij de indruk die je aan degene die binnentreedt wil geven. Je kunt zelfs een mat personaliseren. Dit is een geschikte optie voor een bedrijfspand, winkel, of gewoon wanneer je zelf een écht unieke en persoonlijke mat wil hebben.