Deze supplementen zijn een must have voor iedere sporter 

0
894

Ben je iemand die bewust bezig is met een gezonde levensstijl en sport je veel? Dan is het erg belangrijk om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het lichaam alle benodigde stoffen krijgt om zich voldoende te kunnen herstellen en spieren op te kunnen bouwen. Zo zorg je ervoor dat je jouw trainingsdoelen behaalt. Veel mensen halen echter niet alle benodigde voedingsstoffen uit hun voeding. Dit komt doordat het erg lastig is de benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen op een gebalanceerde manier binnen te krijgen uit voeding, zonder andere ongewenste stoffen binnen te krijgen. Gelukkig zijn er supplementen die dit probleem kunnen oplossen. Maar welke voedingsstoffen heb je als sporter nu echt nodig en welke supplementen kun je hiervoor het beste gebruiken? Je leest het in dit blog. 

 

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van waaruit eiwitten gemaakt worden. Als bepaalde aminozuren gecombineerd worden, kunnen deze eiwitten vormen. Ook kunnen eiwitten worden afgebroken en vervolgens aminozuren gaan vormen. Aminozuren zijn cruciaal voor een snel spierherstel en een goede opbouw van spierweefsel. Ook spelen aminozuren een belangrijke rol bij het aanmaken van nieuwe cellen, het produceren van energie, het opslaan en vervoeren van voedingsstoffen, de groei van je botten en nog veel meer belangrijke lichamelijke processen.

 

Er bestaan meer dan twintig verschillende aminozuren, waarvan negen aminozuren essentiële aminozuren zijn. Deze aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en moet je dus binnenkrijgen door middel van voeding of suppletie. De bekendste essentiële aminozuren zijn valine, leucine en isoleucine, die gezamenlijk ook wel BCAA worden genoemd. Deze aminozuren worden vooral door krachtsporters vaak als supplement ingenomen, omdat ze een belangrijke rol spelen bij de opbouw en groei van spierweefsel, het voorkomen van spierafbraak en het produceren van energie voor de spieren. Zoals je leest zijn dit aminozuren die belangrijk zijn voor iedere sporter. Oriënteer je dan ook zeker op supplementen met aminozuren. Je kunt tegenwoordig gelukkig gemakkelijk online aminozuren kopen

 

Eiwitten 

Als sporter kun je natuurlijk niet om eiwitten heen. Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van de voeding van iedere sporter. Veel sporters krijgen echter niet genoeg eiwitten binnen uit hun voeding alleen. Daarom kiezen veel sporters ervoor om deze tekorten aan te vullen met eiwitten uit whey protein shakes. Deze shakes bevatten een hoog gehalte aan eiwitten en weinig koolhydraten en vetten, waardoor je met dit type shakes op een slimme manier de juiste voedingsstoffen kunt aanvullen. Online kun je gemakkelijk whey protein kopen en snel bij je thuis laten bezorgen.