De ultieme gids voor het vinden van het juiste condoom

0
486

Er zijn condooms in allerlei soorten, maten en kleuren beschikbaar. Daardoor vinden veel mannen het lastig om een condoom van het juiste formaat en het juiste type te vinden. Herken jij je hierin? Dan is dit blog geschreven voor jou, want hier lees je alles over hoe je weet welk type condoom in welke maat het beste bij je past. 

Een condoom in de juiste maat

Het belangrijkste onderdeel van het kiezen van het juiste condoom, is het vinden van een condoom in de juiste maat. Om te bepalen welke maat condoom het best geschikt is voor jou, moet je de omtrek van je penis meten. Dit doe je met een flexibel meetlint als de penis stijf is. Nadat je de omtrek van de penis hebt vastgesteld, kun je dit vergelijken met de verschillende condooms die worden aangeboden. Op de verpakking van een condoom staat de nominale breedte beschreven. Als deze nominale breedte aansluit op de omtrek van de penis, dan is dit het juiste maat condoom voor jou. Heb je een condoom in de juiste maat gevonden? Dan kun je gemakkelijk online deze condooms bestellen en discreet verpakt bij je thuis laten bezorgen. 

Een condoom van het juiste soort

Niet alleen de maat van het condoom, maar ook het type condoom maakt een groot verschil. Let er ten eerste altijd op dat je een condoom koopt dat voorzien is van een CE keurmerk. Condooms die van dit keurmerk zijn voorzien, beschermen je voldoende tegen een ongewenste zwangerschap en SOA’s. Condooms van bekende merken die in Nederland worden verkocht, zoals Durex condooms, voldoen aan deze eisen. 

 

Er zijn vier verschillende soorten condooms te onderscheiden: standaard condooms, stimulerende condooms, performance condooms en extra dunne condooms. Standaard condooms zijn erop gericht om veilige en beschermde seks te faciliteren. Stimulerende condooms zijn voorzien van ribbels of nopjes met als doel om de vrouw bij penetratie extra te stimuleren. Performance condooms bevatten vaak een licht verdovende gel die ervoor zorgen dat mannen langer seks kunnen hebben en vroegtijdige ejaculatie kunnen voorkomen. Extra dunne condooms zijn net zo betrouwbaar als reguliere condooms, maar zijn verdund met als doel om je meer gevoel te geven tijdens de seks.

Een condoom van het juiste materiaal 

De meeste condooms zijn gemaakt van rubber latex. Er zijn echter ook mensen die allergisch zijn voor latex. Voor deze mensen zijn er latexvrije condooms beschikbaar. Ook zijn er veganistische condooms zonder dierlijke producten verkrijgbaar.