Creeër originele muren in de woning

0
438

Tegenwoordig zijn er vele invloeden die mogelijk zijn om de creativiteit in huis te uiten. Vooral op de muren is er de afgelopen jaren veel verandering geweest. Zo is de betonlook badkamer helemaal teruggekomen en zien we dat marakesh walls tegenwoordig steeds meer worden toegepast. We nemen je mee in een paar van de huidige trends, maar halen ook de klassiekers weer naar boven.

Marakesh walls

Marakesh Walls is een muurdesign geïnspireerd door de rijke culturele invloeden en architectuur van Marokko. Deze stijl brengt warmte, textuur en kleur in je interieur met een charmante mix van patronen en motieven. Marakesh Walls zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van een opvallende feature wall in je woonkamer, keuken of zelfs je badkamer. Het gebruik van traditionele Marokkaanse kleuren zoals diepblauw, terracotta en okergeel zorgt voor een exotisch gevoel en voegt een vleugje avontuur toe aan je interieur. Dit unieke concept is een perfecte conversatie starter in het huis.

Beton cire, een betonlook in huis

Beton cire is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een strak, minimalistisch en industrieel muurdesign. Deze cementachtige afwerking heeft een subtiele textuur en is verkrijgbaar in verschillende beton cire kleuren, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om het te personaliseren naar jouw smaak. Beton cire is vooral populair in betonlook badkamers, waar het zowel op de wanden als op de vloer kan worden toegepast. Het resultaat is een moderne, naadloze en stijlvolle uitstraling die jarenlang meegaat.

Behang

Behang heeft de afgelopen jaren een sterke comeback gemaakt en is nu een van de meest populaire opties voor muurdecoratie. Behang is verkrijgbaar in een enorme verscheidenheid aan patronen, kleuren en texturen, waardoor je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Of je nu kiest voor een ingetogen effen kleur, een uitbundig bloemenpatroon of een opvallend geometrisch ontwerp, behang kan een ruimte transformeren en je persoonlijke stijl tot uitdrukking brengen.

Elegantie met sierlijsten en stucwerk

Sierlijsten en stucwerk zijn tijdloze klassiekers die een vleugje elegantie en verfijning aan je interieur toevoegen. Deze decoratieve elementen kunnen worden gebruikt om plafonds, muren en deuropeningen te verfraaien. Sierlijsten kunnen zowel subtiel als opvallend zijn, afhankelijk van de gekozen stijl en breedte. Stucwerk is een kunstvorm op zich en kan worden gebruikt om indrukwekkende reliëfs en patronen op je muren te creëren. Of je nu gaat voor een klassieke, moderne of barokke uitstraling, sierlijsten en stucwerk zijn uitstekende manieren om karakter en charme aan je huis toe te voegen.