Welk soort hout moet ik gebruiken voor mijn tuin?

0
134

Als eigenaar van een nieuw woonhuis in Emmeloord was het eenvoudig om het huis in te richten. Met behulp van mijn vrouw en 2 zoons, hebben we het huis volledig ingericht. Inmiddels zijn we volledig verhuisd en hebben het volledig naar ons zin. Er was echter één probleem wat opgelost moest worden en dat was de tuin.

De tuin bestaat uit houten schuttingen, een tuinhuis en een schuur. De tuinhuis werd gebruikt als overkapping en een plek om lekker te relaxen. Het probleem is dat het hout niet meer sterk was en dat de schutting kapot was. Ik heb vervolgens de keus gemaakt om de gehele tuin af te breken en te vervangen met nieuw hout. Het is belangrijk om de juiste soort hout te kopen. Ik ben vervolgens gekomen op Douglas hout. Douglas hout behoort tot één van de beste houtsoorten van Europa.

Douglas hout

Douglas hout is een houtsoort dat de afgelopen jaren steeds populairder geworden is en dat is niet zomaar. Het Douglas hout is een sterke houtsoort en gaat langer mee dan de gemiddelde houtsoort. Het is dus een ideale houtsoort voor de tuin en voor werkzaamheden binnenshuis.

Met behulp van Douglas hout zullen zowel de schuttingen, tuinhuis als de schuurt volledig vervangen worden en voorzien worden van sterk hout dat lang mee zal gaan. Verder hoeft het hout niet onderhouden worden en kan krijg je waar voor je geld.

Eigenschappen van Douglas hout

Het Douglas hout heeft verschillende eigenschappen. Douglas hout is te herkennen aan de kernhout wat roodbruin kleurig is. De belangrijkste eigenschap is dat het een sterke houtsoort is en minimaal 15 jaar mee kan gaan en dus wordt gezien als een duurzame houtsoort. Het wordt gezien als één van de sterkste houtsoorten van Europa en wordt na het drogen alleen maar harder. Douglas hout kan makkelijk bewerkt worden en is dus ideaal voor tuinwerkzaamheden. Zo kan een stuk Douglas hout makkelijk

Douglas hout kopen

Douglas hout is dus zeker een aanrader voor de tuinwerkzaamheden. Ik heb mijn Douglas hout gekocht op de website van Pontmeyer. Pontmeyer is gespecialiseerd in het leveren van bouwmaterialen en zij zijn voorzien van verschillende afmetingen en verschillende soorten hout. Denk hierbij aan verschillende diktes en zelfs verschillende kleuren die besteld kunnen worden.

Ik heb mijn hout online besteld en het werd heel snel geleverd. Vervolgens kon ik direct aan de slag met het klussen in de tuin. Verder is de service goed en daarom is Pontmeyer zeker een aanrader.