Waar moet je op letten bij het afsluiten van een leasecontract?

0
220

Als je een auto gaat leasen, dan huur je een auto voor een bepaalde tijd. Je betaalt een maandelijkse vergoeding en in sommige gevallen een eenmalige uitgave bij het afsluiten van het contract. Aan het einde van het contract heb je de keuze om de auto te kopen of om een nieuw contract af te sluiten voor een andere auto.

Leasen is een manier om een auto te kopen zonder dat je de volledige aankoopprijs meteen hoeft te betalen. Je betaalt dan maandelijks een bedrag aan de dealer of leasemaatschappij, en na verloop van tijd kun je de auto overnemen. Op deze manier kun je dus wel profiteren van het gebruik van een vrij nieuwe auto, zonder dat je meteen al het geld ervoor hoeft neer te tellen. Leasen kan interessant zijn wanneer je weet dat je de auto na verloop van tijd toch weer gaat inruilen voor een andere, en dat je dus geen waardeverlies hoeft te lijden. Maar waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een leasecontract en wat is er inbegrepen? In deze blog bespreken we het allemaal en geven we antwoord op deze vraag. 

Leasecontract

Bij het leasen van een auto zul je een contract afsluiten met een leasemaatschappij. Financial lease bij Nationaleautolease.nl biedt deze mogelijkheid. Op deze manier kun je gebruik maken van een auto die je altijd al zou willen hebben, zonder dat je daar direct het gehele bedrag voor moet betalen. Klinkt erg aantrekkelijk maar wat staat er allemaal in een leasecontract? 

In de overeenkomst krijg je toestemming om te rijden in een auto tegen een maandelijkse vergoeding. Daarnaast kun je denken aan alle details over de leaseauto en de looptijd van het contract. De looptijd is meestal tussen de 36 en 48 maanden maar bij sommige leasemaatschappijen is het ook mogelijk om deze looptijd te verkorten, wellicht omdat je op korte termijn een auto wilt aanschaffen en niet te veel huurkosten wilt maken. Ook wordt de kilometrage benadrukt. Dit is het maximaal aantal kilometers wat je op maandbasis of jaarbasis kunt rijden. Dit wordt ook wel een kilometerbundel genoemd. Daarnaast worden ook alle inbegrepen services genoemd. Hierbij kun je denken aan wel of geen winterbanden, eventueel vervoer bij een ongeval en reparatie of onderhoud aan de desbetreffende auto. Genoeg dingen om op te letten bij het afsluiten van een leasecontract. Gelukkig kun je altijd informatie inwinnen bij een leasemaatschappij en onder het genot van een bakje koffie de mogelijkheden bespreken.