Topkwaliteit BBQ kruiden – zo bereid je het lekkerste vlees

0
678

Wie houdt er niet van een lekker stukje vlees? Speciaal gemaakt op de barbecue smaakt dat nog beter! Maar om ervoor te zorgen dat je vlees ook écht lekker wordt, is het belangrijk om de juiste BBQ kruiden van bijvoorbeeld Dry Rubs te gebruiken. In dit blog artikel vertellen we je alles over BBQ kruiden, waar je ze kunt kopen en hoe je het vlees ermee gaat bereiden.

Wat zijn BBQ kruiden?

BBQ kruiden zijn specerijen of kruidenmixen die je gebruikt om vlees te kruiden. Hierdoor smaakt het vlees nog lekkerder en krijgt het een speciale smaak. Er zijn allerlei verschillende soorten BBQ kruiden, dus er is voor iedere smaak wat wils!

Wat voor BBQ kruiden zijn er allemaal?

Er zijn heel veel verschillende soorten Kruidenmixen. Zoals we al eerder zeiden, is er voor iedere smaak wel wat wils. Denk bijvoorbeeld aan kruidenmixen met paprika, chili, oregano of rozemarijn. Maar ook kruiden als tijm en salie zijn erg lekker op vlees.

Hoe bereid je het vlees?

Barbecueën is een kunst op zich, maar als je de juiste kruiden gebruikt dan maak je het voor jezelf en je gasten een stuk lekkerder. Kruiden geven namelijk niet alleen smaak aan het vlees, maar ze helpen ook om de sappigheid te behouden. Wanneer je vlees gaat barbecueën, zorg er dan altijd voor dat je het minimaal 30 minuten van tevoren inwrijft met de kruiden. Zo kan het vlees de smaak echt goed absorberen.

Wanneer je het vlees hebt ingewreven met de kruiden, is het tijd om het op de grill te leggen. Zorg ervoor dat je vlees niet te dicht bij de kooltjes legt, want dan gaat het vlees sneller aanbranden en droog worden. Wanneer je vlees gaart op een temperatuur van ongeveer 130 graden Celsius, dan is het medium rare. Vind je dit te rood? Dan kun je het vlees nog wat langer laten garen tot de gewenste gaarheid bereikt is.

Waar moet je op letten bij het kopen van BBQ kruiden?

Als je op zoek bent naar topkwaliteit BBQ kruiden, dan is het aan te raden om ze online te kopen. Op internet vind je namelijk een veel groter en betere assortiment dan in de supermarkt. Bij het kopen van BBQ kruiden is het belangrijk dat je let op de houdbaarheid ervan. Het is namelijk zo dat sommige kruiden sneller bederven dan andere. Als je er zeker van wilt zijn dat je vlees lekker gaat smaken, let dan goed op de houdbaarheidsdatum van de kruiden.

Dit waren onze tips voor het bereiden van lekker vlees met BBQ kruiden. Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze tips een heerlijk stukje vlees gaat maken! Vergeet niet om ons te laten weten hoe het is gelukt, we zijn benieuwd naar je resultaat! Smakelijk eten!