Stedentrip Barcelona, leuke stad en een mooi strand

0
422

Een stedentrip naar Barcelona is altijd een goed idee, en na Madrid is dit de grootste stad in Spanje. Je kunt hier veel bezienswaardigheden vinden, maar daarnaast kun je ook lekker aan het strand liggen. Met een fijn klimaat is Barcelona het gehele jaar door een fijne bestemming om te bezoeken, maar een stedentrip naar Barcelona in april is zeker een goed idee. Het voorjaar is dan begonnen, en op 23 april is het Sant Jordi. Barcelona staat dan in het teken van liefde, en het prachtige gebouw Casa Battló wordt dan helemaal versierd met rode rozen. Dit is ook één van de gebouwen die ontworpen is door Antoni Gaudí. Wat kun je nog meer doen in Barcelona?

Barcelona in april

Grote kans dat als je in april een stedentrip naar Barcelona maakt, je een dag op het strand kan liggen. De temperaturen stijgen namelijk vaak boven de 20 graden Celsius uit, maar er kan ook kans zijn op regen. Naast het strand moet je ook de Sagrada Familia bezocht hebben. Ook deze kathedraal is ontworpen door Antoni Gaudí, dit is dan ook het symbool van Barcelona. Loop vervolgens door de Las Ramblas, een lange straat vol met tekenaars, verkopers en verschillende bloemenwinkeltjes. Barcelona heeft veel te bieden, maar welke stad in Europa heeft dat nog meer?

Stedentrip Reykjavik

Spanje is een prachtig land, maar veel mensen hebben ook IJsland op hun bucketlist staan. En dat is wel begrijpelijk, want dit land heeft veel te bieden, zeker als het gaat om prachtige landschappen. Een mooie periode om IJsland te bezoeken, is rond april. Je kunt dan namelijk zomer en winter in één dag meemaken, wat best bijzonder is. Zomer in IJsland is natuurlijk niet een echte warme zomer, maar als hier de zon schijnt, zijn de landschappen toch net een beetje mooier. Wat kun je allemaal doen in IJsland, en dan vooral tijdens een stedentrip naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland?

Wat te doen in Reykjavik?

Een mooie en bijzondere bezienswaardigheid in Reykjavik, is de Blue Lagoon. Je kunt hier genieten in water van 39 graden, terwijl je het mooiste uitzicht hebt. Wat je ook niet mag missen tijdens een stedentrip naar Reykjavik, is het Noorderlicht. Aangezien dit een natuurfenomeen is, moet je wel geluk hebben om het mee te maken. Vaak kun je een tour boeken, en als je het Noorderlicht niet gezien hebt, mag je het de dag daarna nog een keer proberen! Ga jij voor een zonnige vakantie naar Barcelona, of voor een bijzondere stedentrip naar Reykjavik?