Planten in je woning

0
406

Veel mensen denken dat planten thuishoren in de tuin. Lekker buiten in de zon, ver weg van onze huizen en kantoren. Tegenwoordig is dit beeld veranderd en heeft 75% van alle Nederlanders een kamerplant in hun woning. Ook zie je steeds meer kamerplanten terugkomen op kantoor en is hier een goede reden voor. Het is namelijk een van de makkelijkste manieren waarop je de natuur in huis kunt halen. Zo maakt het niet uit dat je in een flat, of in een woning woont. Je kunt met een kamerplant altijd een stukje groen in je woning halen en de sfeer verbeteren. Je hebt natuurlijk veel verschillende planten, maar voor welke plant kies je? Philodendron Xanadu is een bekende plant en wordt vaak gebruikt in woning, waarom? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een Philodendron Xanadu?

De Philodendron Xanadu plant is een bekende plant en staat in veel Nederlandse huizen. Het is een vrij mooie plant met van nature scheuren en bruine stukken in het blad. Het is een hippe kamerplant, maar kun je niet overal in het huis plaatsen. De plant is namelijk behoorlijk groot en hiervoor heb je ook een redelijk grote ruimte voor nodig. De woonkamer is perfect voor de plant en is het echt een blikvanger voor je interieur. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en er bestaan ruim 500 verschillende soorten. Vaak wordt de plant gekocht voor het opvullen van een lege hoek in een grote ruimte. 

Voordelen van binnenplanten

Binnenplanten in huis halen doe je niet alleen voor de sfeer en het uiterlijk. Het brengt namelijk ook diverse voordelen met zich mee waar de meeste mensen niet direct aan denken. Zo is het onder andere perfect voor het zuiveren van de lucht in je woning. De binnenplanten kunnen gifstoffen uit de lucht halen, maar ook meer zuurstof. Ook zorgen binnenplanten voor minder stress en is dit ook een reden waarom veel kantoren binnenplanten aanschaffen. Ze zorgen voor minder stress, maar natuurlijk ook voor meer concentratie. Op deze manier schiet de productiviteit omhoog en kan iedereen meer werk verrichten.

Daarnaast hebben binnenplanten niet veel aandacht nodig en hoef je ze soms alleen water te geven. Sommige kamerplanten moeten om de 5 jaar vervangen worden met een nieuwe pot. Zorg er wel voor dat de pot minimaal 15% groter is dan de vorige plant, zodat de kamerplant genoeg ruimte heeft.