Perfect voor deze winter: een elektrische haard

0
215

De koude maanden zijn aangebroken. Dat betekent hete soep, liggen onder dekentjes, de verwarming dag en nacht aan en een video van een mooie kachel op de televisie. Zeker dit laatste puntje is iets wat veel mensen zullen doen om sfeer te creëren binnenshuis, wanneer het alweer donker wordt buiten. Maar wat dacht je van de video werkelijk maken? Elektrische haarden kopen is het antwoord!

Elektrische haard

Een elektrische haard werkt, zoals de naam doet vernoemen, volledig op elektriciteit. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst is het aanzetten van de haard erg makkelijk om te doen. De stekker hoort in het stopcontact gedaan en daarna wordt er op één knop gedrukt. Boem! Een brandende haard! Zo weinig moeite om van warmte te kunnen genieten. Een ander voordeel aan de elektrische haard is dat deze geen rookkanaal of gasaansluiting nodig heeft. Niet ieder huis of appartement heeft één van deze aansluitingen, waardoor haarden geen mogelijkheid zijn. Dit is allemaal niet nodig bij een elektrische haard. Het kan daarom goed gebruikt worden in elk huis. Dit komt ook deels door de veel verschillende soorten haarden die er zijn. De haarden kunnen ingebouwd worden in de muur of vrijstaand zijn. Ingebouwd kunnen ze liggend zijn, in de hoek geschoven of juist open aan drie van de vier kanten. Het kan volledig even zijn met de muur of een beetje uitsteken. Voor ieder huis is er wel een elektrische haard te vinden.

Als laatste voordeel zijn elektrische haarden duurzamer dan andere soorten kachels. Een groter oppervlakte wordt verwarmd, waardoor er minder warmte verloren gaat. Er zal minder gestookt hoeven te worden, om dezelfde warmte in een kamer op te brengen.

Ook leuk

Niet overtuigd om een elektrische haard aan te schaffen, maar wordt er nog steeds wat gezocht naar wat sfeer in het huis? Iemand kan dan houtkachels kopen. Voor deze kachels zijn dingen zoals rookkanalen of gasaansluitingen wel nodig. Een pluspunt is dat houtkachels het heerlijke knisperende geluid van vuur met zich mee brengen. Het is misschien wat minder duurzaam en helaas niet mogelijk in ieder huis, houtkachels brengen zeker wel een leuke, December-achtige sfeer met zich mee. Houtkachels worden gezien in twee soorten. Er zijn open houtkachels en gesloten houtkachels. Open houtkachels zijn open haarden. Heerlijk, maar kan misschien wat gevaarlijk zijn met bijvoorbeeld kleine kinderen. Gesloten houtkachels hebben een deurtje, maar werken eigenlijk precies op dezelfde manier. Een kachel voor iedereen deze winter!