Met plisse gordijnen ziet je kamer er totaal anders uit

0
310

Heb je zin om je woonkamer eens flink onder handen te nemen? Dan heb je je een flinke klus op de hals gehaald. Je vertrouwde huiskamer in een totaal ander jasje steken valt nog niet mee! Het is daarom ook erg verstandig om, voor je begint, goed na te denken over wat je wilt. Wil je meer licht? Wil je een klassieke uitstraling? Ga je juist voor een industrieel interieur? Moet alles vervangen worden of gaat het alleen om de meubels? Ook als je alleen de meubels wilt vervangen kan het een goed idee zijn om eens na te denken over je raambekleding. Raambekleding die er al jaren hangt, zeker wanneer het gaat om vitrages met overgordijnen, ziet er prima uit zolang de meubels er nog staan. Maar zodra je die weg haalt… plisse gordijnen kunnen je hele kamer een andere uitstraling geven.

Plisse gordijnen zijn er in allerlei soorten

Je kunt met plisse gordijnen werkelijk alle kanten op. Je kunt niet alleen uit heel veel verschillende kleuren kiezen, maar ook uit verschillende manieren van bedienen van de plisse gordijnen. Ook heb je plisse gordijnen met een honingraatstructuur of met een enkele laag stof. Je kunt de plisse gordijnen op verschillende manieren monteren. Net wat in jouw huis het handigst is. Er zijn zelfs plisse gordijnen die speciaal geschikt zijn voor montage in kunststof kozijnen!

Deze gordijnen zijn uniek!

Je kunt ze namelijk op allerlei manieren stylen. Je kunt een raam helemaal afdekken, maar ook alleen de bovenkant of alleen de onderkant. Ook kun je zo'n plisse gordijn in het midden van het raam positioneren. Dat ziet er altijd weer netjes uit. Ook kun je deze gordijnen heel goed combineren met overgordijnen. Hierdoor krijg je een nog luxere uitstraling in je woonkamer.

Heb je zin in iets anders?

Dan is het wellicht een idee om na te denken over lamellen verticaal. Nog niet zo heel lang geleden werden deze verticale lamellen alleen gebruikt in tandartspraktijken en huisartsenpraktijen. Dat kwam natuurlijk doordat ze nu niet bepaald een gezellige uitstraling hadden. Maar de tijden zijn sindsdien veranderd. Je kunt verticale lamellen kopen in werkelijk alle kleuren van de regenboog en ook nog in verschillende materialen (kunststof, aluminium en textiel). Je krijgt zelfs de keuze tussen verschillende breedtes van de lamellen. Zo kun je de verticale lamellen precies zo laten maken als bij jouw interieur past. Door de verschillende manieren van het bedienen en de plaatsing van de lamellen zijn ze geschikt voor vrijwel iedere ruimte.