Hoe zorg je ervoor dat je op straat veilig bent als vrouw?

0
556

De afgelopen tijd hoor je steeds meer bizarre verhalen. Veel vrouwen voelen zich hierdoor minder veilig op straat. De meeste vrouwen willen ‘s avonds niet alleen op straat lopen en vermijden plekken als steegjes. Naast het ontlopen van onveilige plekken zijn er ook andere acties die je kunt ondernemen.

Leer jezelf beschermen!

Als je met meer zelfvertrouwen over straat wilt kunnen lopen, kan het helpen om jezelf te leren beschermen. Zo zijn er in Nederland diverse vechtsporten die je kunt beoefenen. Door hier training in te volgen leer je beter hoe je jezelf kunt beschermen.

MMA is een complete vechtsport

Een vechtsport waarbij je zowel staand als liggend leert vechten is MMA. MMA staat voor Mixed Material Arts en is dus een sport waar de beste vechtsporten met elkaar zijn gecombineerd. Het is een taaie vechtsport, maar je kunt er wel erg veel van leren. Zorg er wel voor dat je de juiste vereniging uitkiest en ontdek waar je MMA Den Haag het beste kunt leren.

Kickboksen is zeer effectief 

Een andere zeer bekende vechtsport in Nederland is kickboksen. Bij kickboksen wordt er enkel staand gevochten. Het verschil met normaal boksen is dat je ook mag trappen en knietjes mag geven. Kickbokstrainingen zijn zeer intensief en zijn naast dat ze goed zijn om beter te leren vechten, ook goed voor je conditie.

Krav Maga is de beste optie

Krav Maga is voor zelfverdediging op straat misschien wel de beste optie. Het is een techniek waarvan de oorsprong in het Israëlische leger ligt en je leert om jezelf te verdedigen. Het wordt daarom ook niet gezien als sport, maar puur als vaardigheden die je worden aangeleerd. Bij Krav Maga leer je ook hoe je jezelf kunt verdedigen wanneer je met een wapen wordt belaagd.

Ga naar de sportschool!

Een andere optie om je veiliger te voelen op straat is door naar de sportschool den haag te gaan. Wordt sterker en investeer tijd in krachttraining. Je zult merken dat je na verloop van tijd echt sterker wordt en jezelf beter kunt beschermen. Daarnaast is het ook erg goed voor je lichaam. Al snel zul je zien wat voor positief effect het sporten hierop heeft. Sterker worden is een langdurig traject. Verwacht dan ook niet dat je van de een op de andere dag een stuk sterker bent. Zorg voor voldoende discipline en ga naar de sportschool wanneer dit mogelijk is.