Hoe om te gaan met een onhandelbaar kind? Groeii kan helpen

0
526

Het krijgen van een kind wordt door veel ouders omschreven als één van de mooiste dingen die ze ooit is overkomen. Toch kunnen er tijdens de opvoeding van een kind veel problemen ontstaan. Om wat voor problemen dit gaat, is per huishouden ontzettend verschillend. Uiteraard ontstaan er niet bij ieder gezin grote problemen waarvoor hulp van buitenaf nodig is, maar er zijn situaties waarin dit onvermijdelijk is. Als je bijvoorbeeld bijna dagelijks ruzie hebt met je kind en je hebt het gevoel dat je hier samen niet meer uit gaat komen, kan het erg fijn zijn om hulp te krijgen.

Een ‘onhandelbaar’ kind

Als je regelmatig ruzie of onenigheid hebt met je kind, hoeft dit niet per se te betekenen dat je hulp nodig hebt, maar dit kan een goede indicatie zijn. Het is natuurlijk niet fijn om vaak ruzie te hebben wanneer je thuis bent. Dit zorgt voor een vervelende sfeer in huis en dat is voor niemand leuk. Als je het gevoel hebt dat je de grip op je kind aan het verliezen bent en je kind niet meer naar je luistert, is er sprake van een onhandelbaar kind

 

Het is natuurlijk niet leuk om je eigen kind als onhandelbaar te bestempelen, maar dit kan juist een opening zijn naar het oplossen van dit probleem. Je kunt dan bijvoorbeeld hulp vragen aan een organisatie als Groeii. Deze organisatie kan je helpen bij veel verschillende aspecten van het opvoeden van een onhandelbaar kind. Het is per situatie verschillend op wat voor manier een gezin het best geholpen kan worden. Daarom kijkt Groeii per gezin wat het beste is om vervolgens begeleiding op maat te kunnen bieden. 

Begeleiding op maat

Groeii heeft een ontzettend groot aanbod van verschillende vormen van begeleiding die zowel de ouders als de kinderen die problemen hebben kunnen helpen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gezinscoaching te krijgen van iemand die met een objectieve blik kan kijken op welke manier de problemen verholpen kunnen worden. Het is ook mogelijk om individuele begeleiding te krijgen. Dit kan zowel voor het kind als voor de ouders zijn. 

 

Daarnaast kan het kind ook begeleiding op school krijgen wat ervoor zorgt dat hij of zij zich hier ook blijft ontwikkelen. Naast al deze vormen van begeleiding zijn er nog meer mogelijkheden die erg nuttig kunnen zijn om de gezinssituatie te verbeteren. Ook wanneer de begeleiding niet meer nodig is, wordt er nazorg aangeboden. Dit moet er aan bijdragen dat zowel het kind als de ouders niet terugvallen in oude gewoontes waardoor nieuwe conflicten ontstaan.