Hoe duurzaam?

0
159

Het kopen van een nieuwe laptop kost tijd. Je moet alle opties en mogelijkheden goed overwegen. Zoals de hoeveelheid geheugen, procestijd, gewicht en nog veel meer. Je wil dat een apparaat voldoet aan al jouw wensen en eisen. Vaak komt hier dan ook een kaartje of sticker bij kijken die aan allerlei soorten elektronica hangt in de winkels, namelijk energie labels.

Wat zijn energie labels?

Energie labels zijn labels die de duurzaamheid van een apparaat aangeven aan de consument, dit door middel van een rangschikking die volgt van A+++ als duurzaamste optie tot G als minst duurzame optie. Deze moeten Europese richtlijnen volgen. Deze labels bevinden zich op allerlei dingen, zeker niet alleen op laptops. Ze zijn te vinden op alle soorten elektronische apparaten, lampen en zelfs hele gebouwen of woningen. Dus is het toch handig als jij weet hoe je deze kan aanvragen voor jouw woning of vernieuwen van energielabel.

Hoe en waar?

Nu hoor ik je al vragen hoe je dat dan aanvraagt en waar je dat kan aanvragen. Gelukkig is het nog nooit zo simpel geweest. Een van de sites die dit soort services biedt is Label-Up. Zij hebben een gebruikersvriendelijk systeem dat zichzelf geheel wijst zodat iedereen een label kan aanvragen. Dit doen zij voor energielabel aanvragen voor appartement, eengezinswoningen, vrijstaande woningen, nieuwbouw en bedrijfspanden van verschillende formaten.

Naast het gemakkelijke gebruik is de service van Label-Up ook erg snel. Zowel hun klantenservice als hun levertijd, met een spoedoptie voor een aanvullend bedrag wanneer er haast is zodat er binnen 24 uur al geleverd kan worden. Naast dit alles beschikt Label-Up over betaalbare prijzen en accuraat verduurzamingsadvies. Label-Up kan ook helpen met het verduurzamen binnen een woning met gratis advies om jou en de verduurzaming van Nederland te helpen, hierbij geven energielabel- en verduurzamingsexperts tips en redenen om te verduurzamen, afgestemd op de gemeente waar jij woont.

Laatste wijze woorden

Doe zelf nog wat onderzoek in jouw woning en jouw verbruik, het kan namelijk behoorlijk wat geld schelen. Nu we hier toch zijn, laat ik je achter met wat tips om gelijk al te verduurzamen: de isolering van uw woning is erg van belang, goede ramen maken een enorm verschil. Douche wat korter, rond de vijf minuten, en zet de lampen uit als u niet in de kamer bent. Dit lijkt allemaal erg simpel en logisch maar toch blijft verduurzamen lastig voor sommigen. Daarom deze makkelijke trucjes om al een steentje bij te dragen aan de energierekening en het label van je huis natuurlijk.