Hier moet je opletten bij het aanschaffen van inkt voor je printer

0
381

Iedereen heeft tegenwoordig een printer in huis. Wil je een nieuw printje maken dan kan het zijn dat je melding krijgt dat je inktcartridges op zijn. Het is dan meestal mogelijk om even door te printen, maar je ziet op een gegeven moment de kwaliteit van het afdrukken minder worden. Dan is het echt tijd om je inkt cartridges te vervangen. Inkt cartridges kunnen echter heel duur zijn, vandaar een aantal tips als je besluit epson inkt kopen. 

 

Let op het modelnummer van je printer als je cartridges gaat aanschaffen

Als je epson inkt kopen wilt kopen dan moet je er rekening mee houden dat printers rare eigenzinnige apparaten zijn. Je hebt verschillende modellen printers die ook zo hun eigen inkt cartridges kunnen hebben. Dat betekent dat de cartridges van de één niet passen in de ander. Je moet dus niet alleen uitgaan van de producent van de cartridges om erachter te komen of het voor jouw printer werkt. Daarom is het aan te raden om de kleine lettertjes te lezen, want daar staat in welke cartridges bij welke modellen horen. Houd daarom ook altijd het modelnummer van je printer bij de hand. Kijk je niet goed en schaf je een cartridge aan die niet werkt voor je printer dan kun je deze meestal niet meer ruilen. En dat is zonde van je geld. 

 

Er kunnen verschillende merken cartridges werken voor je printer

Laat je niet leiden door de fabrikant van de printer om alleen inkt cartridges bij dezelfde fabrikant aan te schaffen. Deze kunnen namelijk best prijzig zijn en er zijn goede alternatieven. Voor fabrikanten zijn ink cartridges, zoals epson 603xl, een zeer belangrijke bron voor inkomsten. Daarom zie je dat printers op zichzelf vaak heel goedkoop zijn. Fabrikanten maken hun inkt cartridges zo uniek mogelijk, maar dat betekent niet dat er alternatieven zijn. Op internet vind je genoeg goedkopere varianten waarmee je veel geld kunt besparen en net zo goed werken.

 

Let op de hoeveelheid inkt van een cartridge

Een nieuwe cartridge aanschaffen betekent niet dat het volledig gevuld is met inkt. Je kunt vaak de keuze maken uit verschillende hoeveelheden. Het is daarom aan te raden om eerst te vergelijken voordat je tot aanschaf overgaat. De inkt cartridge waar het meeste inkt in zit is doorgaans het goedkoopst. Klopt dat de prijs duurder is dan cartridges met minder inkt maar uiteindelijk krijg je er meer voor. Daarnaast doe je er een stuk langer mee dan cartridges met minder inkt.