Groene stroom voor je bedrijf: dit moet je weten

0
316

Steeds vaker stappen ondernemers over op groene energie. Het maakt hierbij niet uit of je zakelijke energie zzp nodig hebt of wanneer je een grootzakelijk energiecontract moet hebben. Er is namelijk voor iedere ondernemer een groen energiecontract af te nemen. Wat is er nou zo bijzonder aan groene stroom en waarom is het aan te raden om ervoor te kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf? In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Groene stroom als schoon alternatief van grijze energie

Het grootste pluspunt van groene energie is het feit dat het een schoon alternatief is op grijze energie. Dat heeft voornamelijk te maken met de CO2-uitstoot van beide soorten stroom. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij; bij de productie van groene stroom is dat al veel minder het geval. Daarom is groene stroom veel schoner dan grijze energie. Ook moet er met oog op het milieu gekeken worden naar de energiebronnen van beide soorten stroom. Grijze energie wordt gemaakt uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Dit zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Bij de energiebronnen van groene stroom is dat gelukkig niet het geval. Groene energie wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en gaan dus mee zolang de aarde bestaat. Dat klinkt als een veel betere en meer duurzame optie toch?

Wek je eigen groene energie op met zonnepanelen

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan groene energie voor je bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat dit de enige vorm van energie is die je zelf op kunt wekken? Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Om je eigen groene energie te produceren moet je investeren in zonnepanelen en een omvormer. De zonnepanelen vangen de zonnestralen op en de omvormer zorgt ervoor dat de stralen worden omgezet in bruikbare energie. Hiermee zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de prijzen daar ineens omhoog? Dan merk je daar niet zoveel van, omdat jij je eigen groene energie opwekt. Hoe handig is dat? Daarbij moet je weten dat je de investering in zonnepanelen altijd binnen acht tot tien jaar terug hebt verdiend. Omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, profiteer je nog heel lang van gratis groene stroom voor je bedrijf. Zo zijn zonnepanelen niet alleen beter voor de wereld, maar ook voor je eigen portemonnee. Op energie-zakelijk.nl lees je meer over zakelijke zonnepanelen aanschaffen.

Voordelige groene energie scoor je met energie vergelijken

Vind je het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf voor nu nog een te grote stap? Maar heb je wel interesse in een groen energiecontract? Ook dat is natuurlijk al een goed begin naar een duurzamer bedrijf. Geen enkele ondernemer betaalt graag te veel voor zakelijke energie; of dat nu grijze of groene stroom betreft. Gelukkig kun je net als bij grijze energie gewoon kiezen voor zakelijk energie vergelijken om de beste groene energiedeal van dat moment te scoren. Dat doe je met behulp van een zakelijke energievergelijker; een handige online tool waar je alleen een paar gegevens in hoeft te vullen. Vervolgens gaat die tool op zoek naar meerdere passende energiecontracten voor je bedrijf waaruit jij de beste match kiest. Je krijgt altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien, wat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken. Zo weet je dus écht zeker dat je het meest voordelige energiecontract voor jouw verbruik te zien krijgt. Dat is prettig, want op die manier profiteer je van duurzame stroom die ook nog eens goed te betalen is.