Erop uit met het team

0
783

 

Wanneer je een weekend weg wilt met je personeel om de band te versterken is het verblijf net zo belangrijk als de activiteiten die er plaatsvinden. Wanneer je in een groepsaccommodatie 60 personen verblijft die erg fijn is om grote groepen te ontvangen zul je zien dat het verblijf een stuk gemakkelijker verloopt dan wanneer er ingewikkelde dingen georganiseerd moeten worden. Daarnaast is het ook fijn om een heel pand te hebben als verblijf wanneer je met een grote groep bent. Naast het soort verblijf is het ook interessant om te gaan kijken naar wat voor activiteiten er gepland kunnen worden op het terrein of in het pand zelf. Denk bijvoorbeeld aan een competitieve spelletjes avond of een teamsport.

Met de hele familie weg

Ook erop uit gaan met de familie kan een hele uitdaging zijn om te organiseren. Je zit vaak met verschillende leeftijden waar je een goede groepsaccommodatie 40 personen voor moet weten te vinden. Ook is het entertainen van iedereen erg belangrijk, wanneer je voor iets kiest wat voor iedere leeftijd mogelijk moet zijn kan het ingewikkeld worden. Een spelletjesmiddag is altijd leuk om in te plannen omdat vaak iedereen mee kan doen. Wanneer het fysiek te zwaar wordt voor de ouderen kunnen ze toekijken of scheidsrechter spelen om toch betrokken te zijn in het spel. Kinderen kunnen vaak ook meedoen als het spel niet al te ingewikkeld is. Op deze manier kun je gemakkelijk iedereen mee laten doen zonder complicaties. Je kunt ook gezamenlijk gaan koken of BBQ'en waarbij iedereen een beetje eten moet bereiden. Dit kan in groepen of alleen, afhankelijk van wat er gemaakt wordt.

Versterk de band snel

Door uitdagende activiteiten te doen in groepsverband zul je zien dat de band van de groep hechter wordt en mensen sneller met elkaar kunnen opschieten doordat ze in hetzelfde schuitje terecht komen. Ze worden indirect geforceerd om samen te moeten werken, wat kan leiden tot mooie vriendschappen. Ook met familieleden is het goed om de banden te onderhouden, zeker als je elkaar niet regelmatig ziet of juist wel. Je zult de kwaliteiten van anderen leren kennen of eigenschappen ontdekken die je nog niet eerder hebt gezien bij de ander. Ook is het fijn om een keer in groepsverband iets te doen met mensen die je nog niet zo goed kent zoals klasgenoten of je collega’s. Op deze manier kunnen vriendschappen ontstaan die voor het leven blijven. Dit kan een erg mooi iets zijn.