Een piano verhuizen, hoe pak je dat aan?

0
213

Als jij binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwe woning of je wilt je instrumenten verplaatsen naar een andere ruimte, dan kan het zijn dat je ook je piano moet verhuizen. Een piano is een zeer geweldig muzikaal apparaat, maar is daarnaast zeer gevoelig voor schade. Het is dus enorm belangrijk dat je op de juiste manier je piano verhuist. Een piano kan daarnaast tienduizenden euro’s kosten dus het zou erg zonde als de piano beschadigd raakt. In dit artikel vind je meer informatie over hoe jij het verhuizen van een piano het beste kan aanpakken. 

 

Pak je piano goed in 

De eerste stap die jij moet nemen als jij je piano op de juiste manier wilt verhuizen, is het inpakken van je piano. Zet als eerst de losse onderdelen zoals de toetsen en de bovenkant van de piano goed vast met enorm sterke tape. Vervolgens ga je de volledige piano dik inpakken met plastic en schuim. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je de onderkant van de poten van de piano niet vergeet. Veel mensen vergeten dat terwijl de onderkant van de poten juist een van de plekken is die zeer snel beschadigd. Hierdoor verklein je de kans op beschadigingen tijdens de verhuizing. 

 

Huur een bus

Een piano verhuizen kan je beter niet met een aanhanger doen. Een aanhanger is namelijk open en er bestaat een mogelijkheid dat de piano gaat verschuiven waardoor er schade ontstaat. De beste keuze die jij kan maken voor het verhuren van een piano, is het huren van een bus. Je kan de piano daar namelijk eenvoudig goed in vastzetten en daarmee voorkom je dat de piano verschuift tijdens de rit. Daarnaast is het echt enorm belangrijk dat je geen andere vracht transporteert op dat moment. Je wilt namelijk niet dat een andere vracht in botsing komt met jouw piano tijdens het transporteren. 

 

Schakel een verhuisbedrijf in 

De beste keuze die je kan maken bij de verhuizing van een piano, is het inschakelen van een verhuisbedrijf Den Haag. De verhuisbedrijven in en rondom Den Haag hebben namelijk enorm veel ervaring met het verhuizen van zowel meubels als piano’s. Deze bedrijven begrijpen hoe kostbaar en gevoelig een piano kan zijn en gaan er daarom ook altijd met een respectvolle manier mee om. Je kan er dus zeker vanuit gaan dat de piano onbeschadigd op de nieuwe bestemming aankomt.