Een naam kiezen voor je baby

0
284

Als je in verwachting bent van een baby, dan is het tijd om alvast een naam te bedenken voor het kind. Het kiezen van een naam kan erg lastig zijn want je kind draagt de gegeven naam altijd bij zich. Ook is het mogelijk dat jij en je partner meningsverschillen hebben over de naam. Hier vind je meer informatie over hoe je het beste een babynaam kan kiezen en vind je ook enkele leuke babynamen. 

 

Vernoem je kind naar een legende 

Het kan zo zijn dat jouw kind in de toekomst grote doelen gaat bereiken en misschien wel een gedeelte van de wereld voorgoed gaat veranderen. Als je dit gevoel hebt, dan is het misschien leuk om je kind te vernoemen naar een legende. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan Caesar, de Romeinse keizer die de grootste veldheer ooit was, maar ook aan Alexander. Alexander was een jongen die vrijwel de gehele wereld wist te veroveren met zijn leger. Dat een ouder zijn of haar kind vernoemd naar een legende komt best vaak voor. Vaak zie je dat niet direct in de namen want je moet de namen maar net kennen. 

 

Een plaatselijke naam 

Als je in een hechte gemeenschap woont, dan is de kans groot dat jij je kind een naam wilt geven die uit de omgeving komt. De kans is namelijk groot dat jouw kind in de toekomst in de omgeving blijft wonen en daar ook weer kinderen krijgt. Waarschijnlijk heb jij zelf ook een plaatselijke naam en dat wil je natuurlijk overdragen. Je kan hierbij denken aan Friese jongensnamen zoals Douwe of Siebe. Wij zien deze namen als Friese namen, maar ook in Scandinavië worden deze namen gebruikt. Er is nooit echt wetenschappelijk bewijs gevonden, maar veel wetenschappers denken dat dit komt doordat de Vikingen in Friesland hebben geleefd. De naam Siebe is namelijk afkomstig uit een Viking legende.

 

Namen met een bepaalde letter 

Mocht je het erg moeilijk vinden om een naam voor je kind te verzinnen, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je kan er in dit geval ook voor kiezen om een bepaalde letter te kiezen en hier enkele namen bij verzinnen of opzoeken. Je kan dan bijvoorbeeld namen met een b zoals Bas, Bo, en Benjamin op papier zetten. Je kan dan langzamerhand de namen wegstrepen die jou niet bevallen. Na enkele dagen zul je zeker weten enkele mooie namen hebben gevonden.