Deze soorten raamdecoratie geven sfeer aan je woonkamer!

0
377

Ben je op zoek naar raamdecoratie en vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Dat is heel begrijpelijk! Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie beschikbaar. In dit artikel vertellen we je welke raamdecoratie een sfeer geeft aan je woonkamer.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn de laatste jaren helemaal in. De kans is groot dat je ze wel eens gezien hebt bij vrienden of familie in huis. Ze zijn zo populair, omdat ze in veel verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Ze kunnen namelijk op maat gemaakt worden. Door ze op maat te laten maken weet je zeker dat ze goed aansluiten op je ramen. Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om jaloezieën in een standaardafmeting te bestellen. Maar dan is het mogelijk dat ze niet perfect aansluiten op je raam en het er een beetje slordig uit ziet.
Nadat je hebt besloten dat je jaloezieën wilt, moet je nog kiezen welk materiaal jaloezie je wilt. Je kan kiezen uit hout, PVC of aluminium. Voor in de woonkamer is het het mooiste om houten jaloezieën op maat te laten maken. Dat komt doordat houten jaloezieën veel sfeer geven en een luxe, stijlvolle uitstraling hebben. Hout is een stevig materiaal, waardoor de jaloezieën ook lang mee gaan. Jaloezieën gemaakt van PVC of aluminium daarentegen zijn lichter en iets goedkoper, waardoor ze meer geschikt zijn voor op bijvoorbeeld kantoor. Deze stralen ook geen gezellige sfeer uit. Houten jaloezieën zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Elke kleur geeft een andere sfeer in je woonkamer, dus denk van tevoren goed na over wat voor sfeer je wilt creëren. Zwart geeft bijvoorbeeld een luxe en moderne sfeer, terwijl bruin meer een knusse, huiselijke sfeer geeft.  

Velours gordijnen

Ze zijn terug van weg geweest: het velour gordijn! In de jaren ‘90 waren ze helemaal hip. De laatste jaren worden ze weer steeds populairder; ze geven dan ook ontzettend veel sfeer door de dikke, luxe stof. Velours gordijnen zijn geschikt voor elke ruimte in je woning, dus ook voor in de woonkamer. Ze geven veel privacy en hebben een isolerende werking. Perfect voor als je wilt besparen op je energierekening. Alle kleine beetjes helpen! Velours gordijnen zijn er in veel verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur bij zit die bij jouw interieur en de sfeer die je wilt creëren past. Heb je een velours bank? Dan passen velours gordijnen er helemaal goed bij! Het kiezen van de juiste kleur kan lastig zijn. Zijn je meubels neutraal gekleurd? Dan is het leuk om een felle kleur te kiezen. Hiermee creëer je extra sfeer en geef je je interieur een eye catcher.