De voordelen van een rondreis om een land te ontdekken

0
649

Een rondreis maken is zeker een geschikte manier om een land te ontdekken. Neem je eigen auto mee of huur een auto of camper op de plaats van bestemming. Rijdend kom je de mooiste plekken tegen en kan je je blijven verbazen. Twee landen waar een rondreis zeker de moeite waard is, zijn Schotland en Oman. Beide landen zijn sprookjesachtig op hun eigen manier. In dit blog lees je de beste plekken om in deze landen te bezoeken.

Een panorama uitzicht vol bergen

Rijdend door schotland verandert je omgeving elke tien minuten. Steeds als je denkt dat je het mooiste gezien hebt, staat je weer iets compleet anders te wachten. Een bekende rondreis Schotland is de North Coast 500, door de schotse hooglanden. Deze route begint in Inverness, de meest noordelijke van de zeven grote Schotse steden. Vanaf hier gaat de route naar het westen, daarna naar het noordelijkste puntje van Schotland. De route volgt de kust om weer bij Inverness uit de komen. Onderweg kom je langs bergen, meren, stranden en watervallen. Ook kan je verschillende kastelen bezoeken, bijvoorbeeld Dunrobin Castle. Dit is een slot in de Franse stijl. Wie liever de grote steden bezoekt, kan een rondreis meer door het zuiden van Schotland maken. Hier liggen het prachtige Edinburgh en het iets ruigere Glasgow. Ook in het zuiden van Schotland is er genoeg natuur te zien, zoals het nationaal park Loch Lomond en de Trossachs.

Een duizend en één nacht sprookje

Oman heeft naast een interessante cultuur ook grote woestijnen en berglandschappen. Één van deze landschappen is het Hadjargebergte, in het noordoosten van het land. Hier vind je hoogste berg van oman, Jebel Shams. Dit gebergte past goed in een rondreis Oman, die begint in de hoofdstad Muscat. Het huren van een huurauto is hier een goed idee. De mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen zijn beperkt. De hoofdstad Muscat zelf is ook zeker de moeite waard. Bekijk bijvoorbeeld de grote moskee en het Royal Opera House. Plan je reis zo dat een deel ervan door de woestijn gaat. Bedenk wel dat het, zeker in de woestijn, heel warm kan worden. Hier kan de temperatuur oplopen tot 50 graden. De beste tijd voor een bezoek aan Oman is van oktober tot en met april. De temperaturen verschillen dan van 25 tot 32 graden, de koudste maanden zijn december en januari.