De juridische afhandeling van een ongeval in Amsterdam

0
387

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen, hoe vervelend dat ook is. Helaas overkomt het sommige mensen toch een keertje, of zelfs meerdere keren. Een auto ongeluk is de meest voorkomende van allemaal en dat is niet misselijk. Naast behoorlijk wat blikschade heb je ook nog andere schade. We hopen in ieder geval dat je er lichamelijk goed vanaf bent gekomen. Zo niet, dan is dat erg vervelend. In alle gevallen ben je in ieder geval aan het juiste adres bij deze blog. Dit komt omdat we in deze blog ingaan op de afhandeling van een ongeval in Amsterdam op juridisch gebied. Lees vooral verder als je benieuwd bent wat we voor je kunnen betekenen. 

Schade

Allereerst even de schade. Als je een ongeval hebt gehad, heb je hoogstwaarschijnlijk schade aan je auto. Daarnaast kunnen er nog vele andere producten beschadigd zijn; je telefoon, je bril, je kleding en ga zo maar door. Hiernaast kun je ook nog eens schade hebben die zich lichamelijk heeft vertoond, emotioneel of financieel; het is allemaal letselschade. In dergelijke gevallen zit je met een hele vervelende situatie, ongeacht wat er is gebeurd. Je wil namelijk ten eerste dat je er weer bovenop komt, maar ook dat je die schade vergoed krijgt. Niet kunnen werken, kapotte spullen, een lang herstel, het emotionele leed en ga zo maar door; je moet een letselschade advocaat Amsterdam inhuren om die schade die je hebt geleden vergoed te krijgen. Vervolgstappen lees je hieronder. 

Vergoeding

Wil je aanspraak kunnen maken op een vergoeding? Dan moet je voldoen aan veel voorwaarden. Die voorwaarden zijn afhankelijk van je situatie en die zal de letselschade advocaat allemaal voor je uiteen kunnen zetten. Hij of zij zal ook kijken naar de kans dat je claim stand houdt. Mocht je emotionele schade hebben geleden, dan heb je wellicht ook kans op smartengeld. Je moet het allemaal in overweging nemen en gaan bespreken met je advocaat, want je wil krijgen waar je recht op hebt en je advocaat gaat dit voor je regelen. 

Procedure

De advocaat gaat dit voor je regelen door het eerst met de tegenpartij proberen op te lossen. Het kan zijn dat die ook een advocaat heeft ingeschakeld. Er wordt eerst geprobeerd om enige consensus te zoeken. Lukt dit niet? Dan wordt er meestal een rechtszaak gestart als de kansen voor je claim goed liggen. Dit is alleen in het uiterste geval en dit gebeurt niet vaak.